Mai puține autorizații de construire emise în județul Cluj | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Mai puține autorizații de construire emise în județul Cluj. Numărul acestora a scăzut în luna august 2024, potrivit ultimelor date ale Institutului Național de Statistică prin Direcția Județeană de Statistică Cluj.

În luna august 2024, în județul Cluj s-au eliberat 119 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, cu 17 autorizații mai multe comparativ cu luna corespunzătoare a anului precedent și cu 80 autorizații mai puține față de luna anterioară. Față de luna august 2023, în mediul urban scăderea numărului autorizațiilor eliberate a fost de 18,9%, iar în mediul rural s-au eliberat cu 36,9% mai multe autorizații pentru clădiri rezidențiale.

Citește și: Primăria Oradea a premiat 279 de elevi și 136 de profesori pentru performanțe educaționale

În primele 8 luni din an, numărul autorizațiilor de construire pentru clădiri rezidențiale eliberate pe total județ a fost de 993, cu 105 mai mic comparativ cu aceeași perioadă a anului 2023. Reducerea numărului de autorizații s-a înregistrat atât în mediul urban, cât și în cel rural.

Sursa: DSJ Cluj / Autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale în Cluj 

Numărul autorizaţiilor de construire eliberate pentru clădiri rezidenţiale a crescut cu 2%, în primele opt luni ale acestui an, comparativ cu situaţia din 2023, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Conform statisticii oficiale, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2024, s-au eliberat 23.772 de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, iar cele mai importante salturi au fost consemnate în regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia (+264 autorizaţii), Vest (+202), Bucureşti-Ilfov (+137), Nord-Est (+79) şi Sud-Vest Oltenia (+64).

Continuarea, în Monitorulcj.ro

Citește și: România, energia verde și microhidrocentralele

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related