luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterMai puţine ore de istorie sau geografie la liceele tehnice?

Mai puţine ore de istorie sau geografie la liceele tehnice?

Argumentul ministrului Educaţiei este însă că trebuie să ne centrăm pe interesul elevului, şi nu pe cel al nevoii angajaţilor de a avea catedre. Un exemplu de prevedere nouă: la colegiile tehnice să fie mai puţine ore de istorie sau geografie, şi mai multe materii aplicate. Ce spun însă sindicaliştii?

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi atrage atenţia ministrului Sorin Cîmpeanu să nu se grăbească cu implementarea noilor planuri-cadru, aflate în prezent în dezbatere, subliniind că acestea „nu respectă principii elementare, începând cu etapele design-ul politicilor publice şi continuând cu principiul transparenţei şi echităţi“.

Mesajul a fost transmis prin intermediul unei adrese către Ministerul Educaţiei, fiind formulate mai multe puncte care subliniază de ce aceste planuri-cadru nu ar trebui implementate deocamdată. Este vorba, printre altele, de reducerea numărului de ore de cultură generală sau nespecialitate la nivelul şcolilor cu alte profile (economic, tehnic sau altele). Totodată, USLIP Iaşi subliniază că mesajul a fost realizat ce mai mulţi profesori ieşeni cu experienţă în învăţământ le-au analizat amănunţit.

„Aşa cum, atunci când un inginer doreşte să proiecteze o construcţie, întâi întreabă de destinaţie şi utilitate, apoi de suprafaţă, înălţime, dotări, costuri etc., de o manieră similară trebuie procedat şi în privinţa planului-cadru discutat de noi. Nu punem în discuţie numărul de ore, fără a vedea poziţia fiecărei discipline, în patrimoniul general al cunoaşterii. În prelungirea întrebării «Ce anume?» trebuie să vină şi conţinuturile relevante ale disciplinelor, care să acopere, de o manieră echitabilă finalităţile Educaţiei“, subliniază scrisoarea transmisă de USLIP Iaşi.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE