Mai puține ore de istorie și geografie în liceu. Noile planuri-cadru propuse de Ministerul Educației au stârnit nemulțumire în rândul cadrelor didactice din întreaga țară.
Profesorii își exprimă îngrijorarea, modificările propuse punând în pericol normele didactice și bulversându-i pe elevii care vor fi în clasele a XI-a și a XII-a în anul școlar următor, etapă în care ar trebui să înceapă pregătirea pentru bacalaureat. Pentru a vedea cum stau lucrurile la Galați, am solicitat părerea unor cadre didactice de la mai multe unități de învățământ.
„Propunerea este o lovitură profesională”
„Este o nenorocire. Se dorește eliminarea unor obiecte de studiu din ciclul superior al liceului. Geografia rămâne cu o oră pe săptămână până la clasa a XI-a. La clasele a XI-a și a XII-a, profilurile real și tehnologic, geografia este eliminată din trunchiul comun, fiind păstrată doar ca opțiune pentru clasele cu profil uman. Prin această decizie, nu doar că elevii vor fi văduviți de cunoașterea lumii, ci se aruncă în haos destinul profesorilor, cărora nu le vor mai ieși orele.
Mii de profesori se vor trezi șomeri din această toamnă. Comunitatea geografică din Galaţi este una dintre cele mai bune din România, cu profesori foarte bine pregătiți, dedicați, cu elevi care obțin medalii de aur la olimpiade, cu doctori în geografie care organizează proiecte internaționale și considerăm că propunerea ministerului este o lovitură profesională. (…) Luptăm pentru ceva ce înseamnă normalitate. Și în urmă cu câțiva ani a fost o situație asemănătoare, însă atunci ne-am mobilizat și am depus memorii, iar guvernanții au cedat. Așa vom face și acum, sperând că vom reuși și de această dată să întoarcem lucrurile”, ne-a spus Ion Cioroiu, profesor de geografie la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Galați.
Continuarea în Viața Liberă
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: pixabay.com / Ali_Ahmad_DANESH)