miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterMai trăiesc doi pacienți din cei șapte transferați la Iași după incendiul...

Mai trăiesc doi pacienți din cei șapte transferați la Iași după incendiul de la Piatra Neamț

Au rămas în viață doi din cei șapte pacienți care au fost transferați la Iași în urma incendiului de la Piatra Neamț, iar medicii spun că este prima zi în care evoluția lor este mai bună. „Mai avem doi pacienți care supraviețuiesc la ora aceasta și este prima zi în care evoluția pare să fie bună. Sperăm ca în cursul acestei săptămâni să nu mai fie niciun incident și să ajungă în zona de confirmați unde nu este nevoie de Terapie Intensivă”, a declarat dr. Carmen Dorobăț, managerul Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Primul pacient care a murit chiar a doua zi după incendiu, duminică, 14 noiembrie, a fost bărbatul transferat la Spitalul Municipal din Pașcani, care nu necesita intubație și era conștient, dar care avea nevoie de îngrijire medicală de specialitate. Acesta avea probleme gastrointenstinale, care nu puteau fi rezolvate la secția exterioară de la Lețcani unde există doar specialiști ATI.

Ceilalți patru pacienți care se aflau internați la secția exterioară de la Lețcani a Spitalului de Boli Infecțioase s-au stins din viață în cursul săptămânii trecute, prima pacientă fiind o femeie de 72 de ani care era intubată și ventilată mecanic încă din momentul transferului, urmată de o femeie de 68 de ani care suferea de mai multe afecțiuni. La finalul săptămânii trecute s-au mai stins din viață alți doi pacienți.

„Din cei șase de la Piatra Neamț care au ajuns la noi, pe patru i-am pierdut, din nefericire, erau pacienți cu vârste peste 65 de ani și comorbidități pe lângă infecția cu SARS-CoV-2, nu aveau leziuni cauzate de arsuri”, a mai precizat dr. Carmen Dorobăț. În urma incendiului de sâmbăta trecută din secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Piatra Neamț au fost transferați șapte pacienți în județul Iași. Șase au fost internați la spitalul mobil de la Lețcani, la secția exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase, iar unul la Spitalul Municipal din Pașcani, toți având nevoie de internare și tratament în Anestezie și Terapie Intensivă.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE