vineri, 30 iulie 2021
AcasăDeutsche WelleMaia Morgenstern și cine încurajează discursul urii

Maia Morgenstern și cine încurajează discursul urii

Mesajul pe care nu și l-a asumat nimeni cuprinde cuvinte grele, care nu pot fi reproduse, o îndârjire criminală, îndreptată împotriva actriței și copiilor ei, o judecată imperativă și o condamnare la moarte. Ura celor care au scris mesajul grosier merge, însă, chiar mai departe: împotriva Teatrului Evreiesc de Stat, căruia spun că îi vor da foc și împotriva actorilor de acolo pe care îi amenință cu moartea.

Este vorba despre intoleranța care poate lua forma crimei, despre intoleranța plină de abnegație, în spatele căreia stă nebunia sau un intelect rudimentar, care vrea să se răzbune pe fanteziile țesute din teoriile conspirației.

În același timp, este vorba despre un discurs al urii, care în România nu prea se pedepsește, fiindcă polițiștii, procurorii, judecătorii, de cele mai multe ori nu iau în serios nici amenințările, nici potențialele victime.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE