Maia Sandu, acuzată de Dodon că ar vrea să implice țara în război

Data:

spot_img

Maia Sandu, acuzată de Dodon că ar vrea să implice țara în război. Republica Moldova se pregătește pentru alegerile prezidențiale din toamnă, fapt ce duce la intensificarea propagării mesajului pro-rus.

Adversarul președintei Maia Sandu, Igor Dodon, aflat în fruntea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și un cunoscut pro-rus, se pregătește pentru bătălia din toamna acestui an, când moldovenii își vor alege președintele.

Citește și: Portret de candidat. Cine este Kamala Harris

Astfel, acesta a transformat mesajul prin care condamna atacul asupra lui Trump, într-unul orientat împotriva președintei Maia Sandu, acuzând-o că ar fi responsabilă pentru dezbinarea și polarizarea populației:

„Noi condamnăm categoric tentativa de asasinat împotriva candidatului la funcția de președinte al SUA, Donald Trump. Astfel de acțiuni grave sunt cauzate de acea atmosferă de ură, creată în societate chiar de către politicieni.

Cu regret, aceeași atmosferă de ură o vedem și în Moldova, iar aceasta este semănată de către Maia Sandu și echipa sa”, a scris fostul președinte pro-rus pe pagina sa de Facebook.

Propaganda continuă: „Republica Moldova va fi implicată în război”

Igor Dodon nu s-a limitat la atât. Prezența președintei Republicii Moldova la Summitul Comunității Politice Europene, eveniment găzduit de Keir Starmer, primul ministru britanic, a alimentat retorica fostului președinte moldovean:

  • „Maia Sandu le-a promis curatorilor săi din Occident să continue militarizarea Moldovei și să aducă țara noastră mai aproape de NATO. Aceasta înseamnă că Republica Moldova va fi implicată în război”, acuză Igor Dodon în mesajul postat pe Facebook.

Summitul Comunității Politice Europene a reunit liderii europeni pentru a discuta despre „cooperarea pentru o Moldova pașnică și stabilă (…) pentru a face Moldova tot mai puternică, pentru a menține pacea și, în acest climat de siguranță, să dezvoltăm economia și să îmbunătățim condițiile de viață ale cetățenilor noștri”, a transmis Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Joe Biden se retrage din cursa electorală pentru președinția SUA

Summit-ul a urmărit în primul rând promovarea principiilor europene, parte a politicii europene de vecinătate (Parteneriatul Estic), prin care se urmărește consolidarea relațiilor dintre UE și cei șase vecini estici.

WatchDog.md, organizație non-profit din Republica Moldova, explică cum stau lucrurile

WatchDog.md, o organizație non- profit din Republica Moldova, „ce reuneşte experți în diverse domenii de importanță majoră, persoane cu experiență și calificare pentru a elabora, analiza sau evalua politici publice sectoriale în Republica Moldova” , a explicat cum stău de fapt lucrurile, printr-o postare pe Instagram.

În video-ul postat de WatchDog.md se aduc argumente logice, care contrazic afirmațiile lui Dodon, cum să Republica Moldova s-ar militariza:

„Suntem cea mai slabă țară, nu, nu din regiune, din lume. Moldova e pe locul 144 din 145 după puterea militară. Dodon, fost Comandant suprem al Forțelor Armate știe asta, însă spune cu totul altceva (…)

Care militarizare, care război? Nu-mi place să spun asta, dar suntem între Surinam și Buthan! Mulțumim inclusiv fostului președinte Dodon. Sincer, cu armata noastră sub-dotată nu ne ia NATO, chiar să vrem să aderăm (…)

NATO este o alianță defensivă (…) Niciun stat membru NATO nicodată de când face parte din Alianță nu a cunoscut război pe teritoriul său”, au transmis reprezentanții ONG-ului.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Maia Sandu )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related