miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterMaia Sandu a criticat activitatea procurorului general și a cerut retragerea trupelor...

Maia Sandu a criticat activitatea procurorului general și a cerut retragerea trupelor ruse din Transnistria

Președintele ales al R. Moldova, Maia Sandu, va avea o discuție cu procurorul general Alexandr Stoianoglo, în Consiliul Suprem de Securitate, pentru a înțelege voința și capacitatea acestuia în combaterea corupției.

Luni, în cadrul unei conferințe de presă, noua șefă a statului și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu faptul că dosarele cu implicarea marilor corupți bat pasul pe loc. „Îl voi întreba la CSS pe procuror dacă există presiuni din partea unor clanuri mafiote sau dacă e vorba de colaborare ineficientă din partea unor jurisdicții externe”, a spus Maia Sandu, care a adăugat: „Nu prea am lucruri bune de spus despre activitatea procurorului general după un an de zile. Vreau să am o discuție cu el imediat după inaugurare – să văd dacă sunt argumente pentru această lipsă de performanță”.

Ea a insistat ca actualul guvern controlat de Igor Dodon să-și dea demisia, pentru a provoca alegeri parlamentare anticipate, deoarece, în opinia sa, actualul Parlament nu poate genera o majoritate din oameni care să susțină reformele și să învestească un nou guvern.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE