Maia Sandu: „Avem probe și informații că ținta grupării criminale a fost să cumpere 300.000 de voturi. Dimensiunea fraudei este fără precedent”

Data:

spot_img

Maia Sandu: „Avem probe și informații că ținta grupării criminale a fost să cumpere 300.000 de voturi. Dimensiunea fraudei este fără precedent”, a declarat președinta Republicii Moldova în conferința de presă susținută la închiderea secțiilor de vot.

Președinta acuză că „Moldova s-a confruntat azi și în ultimele luni cu un atac fără precendent asupra libertății și democrației”, dar și faptul că s-a încercat maipularea rezultatelor referendumului și alegerilor prin „minciuni și propagandă pentru a duce cetățenii într-o zonă de incertitudine și instabilitate”.

Citește și: Interviu cu un analist Expert Forum. De ce sunt tinerii vulnerabili la dezinformarea rusească şi cum ar trebui reglementat TikTok

„Scopul a fost compromiterea unui exercițiu democratic”

„Avem probe și informații precum că ținta grupării criminale a fost să cumpere 300.000 de voturi. Dimensiunea fraudei este fără precedent. Scopul a fost compromiterea unui exercițiu democratic. Scopul lor a fost să inducă frică și panică în societate. Nu vom renunța să apărăm libertatea și democrația. Așteptăm rezultatele finale și vom reveni cu decizii”, a declarat Maia Sandu în cadrul conferinței de presă.

VIDEO AICI

O investigație ZDG (Ziarul de Gardă) arăta, în urmă cu mai bine de o săptămână, amploarea fenomenului descris de președinta Maia Sandu.

YouTube video

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Inquam Photos / Elena Covalenco)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu și Alexandru Stoianoglo intră în turul II

Astăzi cetățenii Republicii Moldova au iesit în număr record...

Moldova votează

Moldova votează. Cetățenii moldoveni decid în acest sfârșit de...

Alegeri în Republica Moldova. Zi decisivă pentru parcursul european al țării de peste Prut

Astăzi au loc alegerile prezidențiale în Republica Moldova, dar...

Alegerile prezidențiale și referendumul din Republica Moldova

Alegerile prezidențiale și referendumul din Republica Moldova au loc...