joi, 20 ianuarie 2022
AcasăNewsletterMaia Sandu: "Frăția penalilor nu vrea să lase țara din mână"

Maia Sandu: „Frăția penalilor nu vrea să lase țara din mână”

Criza politică din Moldova trebuie tranșată de popor la alegeri anticipate sau referendum. Așa a reacționat președintele după ce CC i-a anulat decretul de desemnare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier.

Șefa statului a dat de înțeles că nu va desemna niciun candidat al majorității parlamentare constituite în jurul socialiștilor și le-a sugerat celor din Parlament, care o contestă, să înceapă să mediteze asupra posibilității suspendării președintelui: „Nu o să stau să mă uit cum frăția penalilor nu vrea să lase țara din mână și semnează alianțe la fel de ușor cum și-au umplut propriile buzunare. La anticipate sau la referendum, oamenii vor decide viitorul lor și al țării”, a menționat președintele.

„În continuare, oamenii trăiesc sub blestemul unui parlament care a ajuns o piață politică în care se vând deputați, se cumpără deputați, se sechestrează și se răpesc deputați. Și iată, acești deputați, care se vând, care se finanțează din bani murdari, care slujesc clanuri oligarhice, vor să ne salveze – ne spun că e nevoie de guvern temporar care să salveze țara. Așa-zisa lor majoritate nu are nimic în comun cu salvarea țării. Țara trebuie salvată de hoți”, a menționat Maia Sandu. 

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE