miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăDeutsche WelleMaia Sandu: Obiectivul meu ca președinte va fi să scot țara din...

Maia Sandu: Obiectivul meu ca președinte va fi să scot țara din sărăcie

Deutsche Welle a stat de vorbă cu cei doi candidaţi la preşedinţia Republicii Moldova: Maia Sandu şi Igor Dodon. Vă oferim pentru început interviul acordat în exclusivitate de lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu.

Duminică se va decide, în al doilea tur de scrutin, cine va fi viitorul președinte al Republicii Moldova.

După rezultatele primului tur, Maia Sandu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, s-a clasat pe primul loc, devansându-l pe actualul președinte Igor Dodon. La fel ca în alegerile anterioare, actualul scrutin s-a remarcat prin abundența discursurilor pro-occidentale și pro-răsăritene, lăsând în umbră abordarea problemelor stringente ale oamenilor. Deutsche Welle a realizat interviuri în exclusivitate cu cei doi candidați despre mizele acestor alegeri, amprentele geopolitice, precum și despre schimbările politice care se așteaptă după 15 noiembrie.

La patru ani de la competiția electorală pentru președinție vedem că istoria se repetă. Sunteți din nou în confruntare directă cu Igor Dodon. Ce s-a schimbat de atunci în Republica Moldova?

Maia Sandu: Din păcate, lucrurile în Republica Moldova s-au schimbat spre rău. Peste 140 de mii de tineri au părăsit țara în ultimii patru ani, o treime din întreprinderi sunt în prag de faliment, aproape 100 000 de oameni au rămas fără lucru, mai mult de jumătate din pensionari primesc o pensie sub pragul sărăciei, medicii, agricultorii, profesorii, oamenii de afaceri au fost lăsați de izbeliște. Dacă nu schimbăm nimic acum, Republica Moldova va avea multe de pierdut, cu toții vom avea multe de pierdut.

O schimbare importantă și bună este însă faptul că oamenii nu vor accepta de această dată să fie furați. Noi vom proteja votul fiecărui cetățean – votul liber și corect. Oamenii au văzut, după fuga lui Plahotniuc, că puterea e în mâinile lor. Oamenii au înțeles că ei pot schimba politicienii și pot schimba destinul țării lor. În primul tur, două treimi din oameni au arătat clar că vor o schimbare. Vom facem această schimbare împreună pe 15 noiembrie.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE