„Măiastra în ie”, spectacol folcloric de excepție, la Paris | Argeșul Online

Data:

spot_img

„Măiastra în ie”, spectacol folcloric de excepție, la Paris. Mădălina Lupu și Cătălin Iancu, artiști argeșeni, sunt prezenți la Paris, în ajun de Ziua Franței.

Naista Mădălina Lupu, acompaniată de Cătălin Iancu (la țambal) au prezentat, recent, un spectacol folcloric de excepție. VIDEO AICI

Citește și: Ziua Rozelor. Aranjamente inedite de flori și o paradă specială, în locul unde se cultivă cei mai mulţi trandafiri din România | FOTO

Spectacolul, denumit sugestiv „Măiastra în ie”, a avut la bază un concept omonim dezvoltat de Raluca Prelipceanu. Conceptul a fost inspirat, la rândul său, din poezia „Lecție de zbor” a lui Nichita Stănescu.

Defilarea iilor și costumelor tradiționale românești

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

Pe parcursul reprezentării, actrița a fost acompaniată de muzicienele Iara Kelly si Mădălina Lupu. A urmat apoi un moment muzical asigurat de Iara Kelly îmbrăcată într-o ie superbă din sudul Romăniei.

Apoi imigrantul transilvănean Dracula, interpretat de Raluca Prelipceanu, a fost „ucis” de tânărul muschetar Oscar Pîslari.

Citește și: George Clooney cere retragerea lui Biden din cursa pentru Casa Albă: „a salvat democrația în 2020, avem nevoie să o facă din nou în 2024”

„Tânăra Elisabeth Leau a interpretat superb Balada lui Ciprian Porumbescu. A urmat apoi defilarea iilor și costumelor tradiționale, vechi si moderne din mai multe regiuni din România, purtate de participanți… pe acordurile de nai ale foartei talentate Mădălina Lupu, care a asigurat apoi un mini-recital in compania profesorului ei Cătălin Iancu”, a informat Școala Populară de Arte și Meserii Pitești.

Continuarea în Argeșul Online

Citește și: Premiile Europene pentru Patrimoniu, acordate restaurării Bisericii Evanghelice Săsești din Alma Vii și Bisericii Sfântul Mihail din Cluj-Napoca (FOTO | VIDEO)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: argesulonline.ro)

spot_imgspot_img
Sorin Simion
Sorin Simion
A debutat în 1990 la ziarul România Liberă şi de peste 28 de ani lucrează în presă scrisă: ziarele Adevărul şi Gardianul, dar şi pentru publicaţii locale din judeţele Argeş, Mureş şi Harghita. Din 1998 colaborează cu o revistă cu profil social şi cultural din Goteborg, Suedia, iar din toamna lui 2018 este co-fondator al site-ului de ştiri locale www.argesulonline.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related