sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăNewsletterCARAȘ SEVERIN | Majorat cu 30 de participanți, oprit de poliție

CARAȘ SEVERIN | Majorat cu 30 de participanți, oprit de poliție

Județul Caraș-Severin este pe primele locuri la nivel național în ceea ce privește îmbolnăvirile cu SARS-COV 2, apropiindu-se cu pași repezi de scenariul roșu. Dar 28 de tineri cu poftă de petrecere au ignorat orice normă sanitară și s-au adunat să-l sărbătorească pe un prieten care tocmai împlinise 18 ani.

Petrecerea de majorat, care a avut loc în curtea unei familii din localitatea Bolvaşniţa, judeţul Caraş-Severin, a fost oprită în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă de poliţiştii din Caransebeş, organizatorul şi participanţii la acest eveniment fiind sancţionaţi cu amenzi în sumă totală de 18.000 de lei.

Oamenii legii s-au autosesizat cu privire la acest eveniment, care a fost întrerupt, cei 28 de participanţi fiind evacuaţi şi sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea normelor în vigoare, potrivit inspectorului principal Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin.

„De asemenea, organizatorii evenimentului au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5.000 de lei, conform Legii nr.55 din 2020. În total au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 18.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19″, a declarat Alina Boeru.

Poliţiştii insită să transmită că, în conformitate cu Hotărârea Guvernului nr. 856 din 2020, în această perioadă nu este permisă organizarea evenimentelor private.

În judeţul Caraş-Severin, coeficientul infectărilor cu COVID-19, cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori era calculat sâmbătă la o valoare de 1,71. Iar în localitatea Bolvașnița indicele este de 1,43, conform datelor Grupului de Comunicare Strategică.

Cristian Franț
Jurnalist de investigații din Banat, a avut numeroase colaborări atât cu presa locală, cât și cu cea centrală, dar și activități în mediul ONG. Corespondent Realitatea TV, autor a numeroase anchete în Adevărul, a semnat și pentru Express de Banat sau Puterea. Acum scrie pentru Reșița.ro și este editor coordonator al cotidianului online Știri din Banat.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE