Malul Crișului Repede, „confiscat” de persoane bogate și influente din Oradea, cu vile în vecinătate

Data:

spot_img

Malul Crișului Repede, „confiscat” de persoane bogate și influente din Oradea. În zona de protecție a râului au „crescut”, sub nasul autorităților și fără avize, mai multe pontoane private.

Cel mai impozant este folosit de fosta judecătoare Adina Cioflan și de soțul ei, șef în Poliția Bihor, amenajare despre care ex-magistratul pretinde, cu tupeu, că… a găsit-o acolo.

Ce va face ABA Crișuri: va deranja relaxarea orădenilor înstăpâniți pe domeniul public sau îi va ierta?

În aval de uzina de apă a Oradiei, Crișul Repede curge printre casele orădenilor: pe malul stâng e vechiul cartier Tocai, iar pe malul drept sunt vilele impozante din strada Făcliei.

Citește și: Cine este Katalin Karikó și visul care a dus la crearea vaccinului anti COVID-19

„Așa mi-aș dori și eu să trăiesc!”, a concluzionat compozitorul și fostul membru al trupei Iris Mihai Alexandru, musafir într-una dintre vilele de aici. La capătul proprietății, mai multe vedete ale muzicii românești au luat masa pe o terasă cochetă ridicată deasupra Crișului și înconjurată de arbori ornamentali.

BIHOREANUL a aflat că pontonul cu pricina, viral pe internet, aparține fostei judecătoare Adina Cioflan și soțului acesteia, șef în Poliția Bihor. În pandemie, cei doi și-au creat acest loc de „evadare”, numai că pe domeniul public și în zona de protecție a râului, unde construcțiile și amenajările sunt reglementate strict.

N-am crezut că poate să fie atât de frumos

Venit la Oradea la sfârșitul verii pentru a juriza un concurs de canto, muzicianul Mihai Alexandru a fost atât de impresionat de locul unde a fost invitat la masă încât l-a filmat și l-a împărtășit cu fanii de pe Facebook.

Din curtea unei vile cu două etaje, artistul a ajuns pe taluzul Crișului, unde, în partea dreaptă, a găsit „șezlonguri, măsuțe, băncuțe, fotolii”, înșirate printre copaci și pe lângă gardul proprietății vecine, iar în față o zonă amenajată cu pietre decorative, arbuști și flori.

Pe trepte din lemn amplasate pe o structură metalică prinsă în taluz, a coborât pe o terasă suspendată, generoasă și umbrită cu material textil, pe care era întinsă o masă pentru zece persoane.

Priveliștea de pe pontonul construit tot din lemn pe structură metalică, precum și faptul că, de aici, putea coborî direct în râu au fost detalii care l-au lăsat pe artist cu gura căscată.

„N-am crezut că poate să fie atât de frumos! Este incredibil! Doamne, cât de frumos este!”, a exclamat Mihai Alexandru.

Bărbatul i-a filmat și pe pianistul Cezar Ouatu și pe solistul Uddi cum stăteau cu picioarele în Criș, iar clipul a devenit viral, cu peste 273.000 de vizualizări.

Citește și: Arhitecta Regelui Charles în Transilvania: „Restaurare? Ȋntreprinderea e o minciună de la un capăt la altul!”

Gazda, fosta judecătoare

Întrebat de fani de ce nu are și el un asemenea loc, compozitorul le-a răspuns sec: „Nu am bani de așa ceva”…

Alexandru a deconspirat și cine le era gazdă: „familia Cioflan din Oradea”. Adică fosta judecătoare de la Înalta Curte de Casație și Justiție, Adina Cioflan, ieșită la pensie „specială” anul trecut, la doar câteva luni după promovarea la instanța supremă, când avea doar 48 de ani, și soțul ei, Aurel Cioflan, șef al Biroului Control Intern din Poliția Bihor.

Continuarea în Ebihoreanul.ro


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
2 COMENTARII
  1. Nu știam că Cezar Ouatu e pianist…….știam câ e solist vocal contratenor…..oricum nu l-am auzit cântând la pian și nici nu am auzit pe cineva spunând că l-a auzit cântând la pian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...