marți, 18 ianuarie 2022
AcasăNewsletterManager de spital: "Au avut Covid în urmă cu o lună, şi...

Manager de spital: „Au avut Covid în urmă cu o lună, şi acum nu mai au anticorpi deloc”

Îngrijorare mare în lumea medicală ieşeană, din cauza tot mai numeroaselor relaxări din ultima perioadă. „Ziarul de Iaşi” a vorbit pe îndelete cu managerul unui spital din prima linie Covid. Dr. Radu Crişan Dabija care crede că, în fapt, avem mai puţine cazuri nu pentru că pandemia se restrânge, ci pentru că nu se mai fac teste suficiente. Un alt aspect îngrijorător: „Există persoane care au făcut boala şi au refuzat să se vaccineze pe motivul că au anticorpi. Aţi fi surprinşi să aflaţi că am testat colegi rezidenţi care au avut boala în urmă cu o lună-două, şi iată că nu mai au anticorpi deloc”

În ultimele trei săptămâni, gradul de ocupare a paturilor în unităţile medicale COVID din Iaşi este constant. Mai exact, spitalele funcţionează cu jumătate dintre paturile destinate secţiilor de confirmaţi, cu forme medii spre severe ocupate. Media numărului de paturi libere în secţiile de confirmaţi este de 258 de locuri pe zi. Raportat la cele 430 de paturi existente pentru această categorie, înseamnă că 60% au fost libere de la începutul anului şi până acum.

De remarcat este că, în primele două săptămâni ale lunii februarie, numărul paturilor libere în secţiile COVID s-a menţinut în jurul cifrei de aproximativ 220 , în timp ce, în ultima săptămână din ianuarie, media s-a situat la 320 de paturi libere. Nu acelaşi lucru însă se întâlneşte în cazul secţiilor de ATI.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE