joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterManagerul Spitalului Găeşti, atac dur la Arafat: „Ne-a vândut castraveţi uitând că...

Managerul Spitalului Găeşti, atac dur la Arafat: „Ne-a vândut castraveţi uitând că şi noi cultivăm”

Managerul Spitalului Găeşti, Laurenţiu Beluşică, l-a acuzat pe șeful DSU, Raed Arafat, că a prezentat eronat situaţia camerelor hiperbare din gestiunea DSU şi pe cea a terapiei hiperbare. Concluzia medicului Beluşică este: „Ne-a vândut castraveţi uitând că şi noi cultivăm”.

Laurențiu Belușică a răspuns pe Facebook afirmaţiilor pe tema utilizării camerelor hiberbare pentru tratarea pacienţilor cu COVID făcute de Arafat într-un interviu pentru News.ro.


Referitor la afirmaţiile medicului Raed Arafat potrivit cărora camerele folosesc doar aer sub presiune si nu oxigen,iar în anumite situaţii atmosfera din barocameră poate deveni periculoasă pentru pacient, Laurenţiu Beluşică afirmă:

„Domnule ministru, şi atmosfera din saloanele de ATI Balș şi Piatra Neamţ a devenit periculoasă şi nu v-a păsat, şi montarea unor artificii a devenit periculoasă şi nu v-a păsat. Doresc să menţionez faptul că cele 4 camere hiperbare mobile cumpărate din bani publici de către DSU în urmă cu 4 ani şi care au fost văzute numai la defilarea de 1 decembrie deţin un sistem performant de detectare a concentraţiei de oxigen. La atingerea procentului de 22% concentraţie în oxigen pornesc automat sistemele de spălare a aerului şi astfel valoarea se menţine sub 21% concentraţie. Camerele hiperbare sunt echipate cu targă, ventilator, infuzomat şi clopot de oxigenare, dovadă clară că domnul ministru a minţit afirmând că nu pot folosi oxigen. Teoretic, camerele cu presiune înaltă sunt de două feluri: barocamere care folosesc numai aer comprimat şi camere hiperbare care folosesc aer comprimat şi oxigen sub prersiune. Barocamerele nu cred că se mai folosesc undeva în lume, cele 4 camere mobile ale DSU fiind de înaltă performanţă şi evident camere hiperbare, deci folosesc oxigen, inclusiv la pacienţi în comă”.

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE