Marcel Boloş: Suntem în plin proces de pregătire a primei cereri de plată pe care România o poate pune până la sfârşitul lunii mai pentru PNRR

Data:

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunţat că, până la finalul lunii mai, România trebuie să depună prima cerere de plată în PNRR, în valoare de 3 miliarde de euro.

Boloş a declarat că luni vor fi transmise Comisiei Europene documentele necesare pentru cei 3 miliarde de euro. „Suntem în plin proces de pregătire a primei cereri de plată pe care România o poate pune până la sfârşitul lunii mai. Avem o serie de condiţionalităţi la care lucrăm. Toate ministerele de linie, coordonatorii de reformă au avut de încărcat în platforma specială care există la nivel naţional toate documentele necesare pentru a face dovada că am închis capitolele aferente anului 2021. În weekend ministerul lucrează la  verificarea documentelor depuse şi în cursul zilei de luni suntem în măsură în care să transmitem în platforma Comisiei Europene aceste jaloane pe care le aveam de îndeplinit şi apoi etapele procedurale pe care le aveam de parcurs, încât până marţi, 31 mai, să putem să depunem cererea de plată cu o valoare de 3 miliarde de euro”, a explicat Boloş, citat de NEWS.RO.

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...