Marcel Ciolacu îi așteaptă de luni pe liderii partidelor politice pentru a discuta calendarul alegerilor prezidențiale

Data:

Premierul Marcel Ciolacu anunță că de luni îi va invita pe liderii partidelor politice pentru a începe discuții legate de calendarul alegerilor prezidențiale.

Declarația vine în urma tensiunilor din ultimele zile dintre PSD și PNL care nu au reușit să se pună de acord despre data alegerilor pentru funcția de președinte.

Citește și: Ce este greșit la e-TVA. „Digitalizarea ne duce la mai multe hârtii și birocrație

Ţopăiala pe calendar afectează încrederea

Marcel Ciolacu a spus la începutul ședinței de Guvern de vineri dimineața că toate divergențele plecate de la calendarul alegerilor prezidențiale ar putea afecta încrederea tuturor partenerilor.

„Mă bucur că, până acum, actul guvernamental nu a fost afectat de tensiunile politice, nici măcar în campania electorală care tocmai s-a încheiat, pentru că am înţeles cu toţii că acest guvern nu este al coaliţiei sau al vreunui partid politic, este Guvernul României.

Citește și: Topul celor mai performante orașe din România. Raportul CITY INDEX 2024

Toţi cei de aici, indiferent de partidul din care facem parte, avem o responsabilitate uriaşă de a asigura stabilitatea acestei ţări, iar acest lucru înseamnă inclusiv să îţi respecţi angajamentul. Nu este vorba de un termen sau altul pentru desfăşurarea alegerilor, este vorba de încredere. Ţopăiala pe calendar afectează această încredere între parteneri şi, din punctul meu de vedere, trebuie să înceteze”, a declarat premierul, vineri dimineaţa.

S-a depășit calendarul electoral stabilit anterior

Marcel Ciolacu a anunțat că va începe consultări cu partidele politice, mai ales, având în vedere că astăzi era ultima zi în care se putea promova Hotărârea de Guvern prin care se putea stabili data alegerilor pe 15 septembrie.

„Ca premier al României am obligaţia de a nu favoriza un partid sau o coaliţie. Astăzi, practic, ieşim din calendarul electoral stabilit anterior, fiind ultima zi în care putem promova HG-ul de stabilire a datei alegerilor convenită pe 15 septembrie.

De aceea, de luni, alături de cei doi vicepremieri, îi voi invita pe liderii tuturor partidelor politice, pentru a stabili împreună calendarul alegerilor. Aceasta este abordarea corectă şi nu schimbarea unui ministru căruia i s-a impus de către propriul partid să nu iniţieze un act normativ convenit anterior. Nu voi răspunde provocărilor de a declanşa o criză guvernamentală şi instabilitate în România”, a punctat premierul Marcel Ciolacu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related