luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterMarea Britanie a ieşit din UE: Ce trebuie să ştie românii care...

Marea Britanie a ieşit din UE: Ce trebuie să ştie românii care vor să călătorească, să studieze sau să muncească acolo

După 48 de ani de apartenenţă la blocul comunitar, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a devenit oficial o ţară terţă, ceea ce înseamnă că au intervenit schimbări legate de călătoria, studiul, munca sau comerţul în relaţii cu ţările membre UE.

Românii vor putea călători în Regatul Unit în scop turistic sau în vizită, pe o perioadă de până la 6 luni într-un an, fără să aibă nevoie de viză.

De asemenea, până la 30 septembrie 2021, cetăţenii europeni, inclusiv români, pot intra în Regatul Unit ca și în prezent, cu pașaport sau carte de identitate. Începând cu 1 octombrie 2021, însă, va fi nevoie de pașaport pentru a călători în Marea Britanie. Vor fi exceptați de la această regulă, până în 31 decembrie 2025, doar rezidenţii, adică cei înregistrați în schema de înregistrare EUSS (EU Settlement Scheme), sau care sunt eligibili să o facă.

În schimb, pentru a lucra sau studia în Marea Britanie, românii vor trebui să obțină în prealabil o viză.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE