marți, 18 ianuarie 2022
AcasăDeutsche WelleMarea Britanie a început campania de vaccinare anti-Covid

Marea Britanie a început campania de vaccinare anti-Covid

Marea Britanie este prima țară europeană care a demarat un program național de vaccinare împotriva coronavirusului. Mai întâi vor fi vaccinate persoanele trecute de 80 de ani. Vaccinul nu este obligatoriu.

Organizația Mondială a Sănătății s-a pronunțat împotriva obligativității vaccinării anti-Covid. „Nu cred că impunerea vaccinării, mai ales în cazul acestui vaccin, este calea corectă”, a arătat experta OMS, Kate O’Brien, la Geneva. În anumite domenii, precum secțiile de terapie intensivă ale spitalelor, obligativitatea vaccinului anti-Covid ar putea fi o decizie de înțeles. Există însă exemple în care vaccinarea obligatorie ar avea efectul opus celui dorit și nu ar duce la o rată de imunizare mai mare în rândul populației.

„Cred că este mult mai bine să le prezentăm oamenilor datele și avantajele vaccinării și să-i lăsăm pe ei să decidă singuri”, a precizat și coordonatorul OMS pentru ajutoarele de urgență, Mike Ryan. El crede însă că, în anumite condiții, vaccinarea ar fi singura opțiune responsabilă.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE