Marea investiție a Primăriei Iași în acest an: 50 de bănci în care stai cu fundul pe versuri de poeți. 100 milioane de euro pentru investiții n-au fost cheltuiți | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Marea investiție a Primăriei Iași în acest an. Băncile din beton care imită marmura, realizate de Servicii Publice ale Consiliului Local, costă 100.000 de euro din bugetul Iașului. Deși sunt incomode, copiate de pe Internet și au fost criticate de către mulți ieșeni, obiectele au fost amplasate în zone importante din oraș.

Pe bănci sunt versuri ale unor scriitori români sau reproduceri ale unor tablouri, un motiv în plus pentru care băncile au fost criticate. „Nu e normal să te așezi cu fundul pe opera unor artiști”, au spus mulți ieșeni, în comentarii pe Facebook. Alții însă le apreciază.

Băncile realizate de către Servicii Publice au forma unor cărți deschise și sunt inscripționate cu poezii. Scrisul este vopsit în negru, băncile sunt lăcuite cu lac epoxidic. Acest detaliu le face lucioase și le dă un aspect de marmură. Într-o postare din aprilie, Primăria Iași chiar susținea că băncile sunt din marmură.

Citește și: Sociologul Alfred Bulai a fost arestat preventiv

„Sunt făcute integral la noi, de la concept la realizare. Sunt doar inspirate din fotografii de pe Internet. Nu a fost făcută nicio achiziție pentru fabricarea lor. Am realizat o matriță cu ajutorul căreia sunt turnate. Sunt din beton compus cu ciment alb, fiecare bancă are peste o tonă greutate. Pe cimentul uscat este ulterior adăgat scrisul, manual, folosind un șablon, apoi banca este lăcuită cu lac epoxidic”, a explicat directorul Servicii Publice SA, Laurențiu Ivan.

Primele bănci au fost montate în vara anului trecut, în Parcul Copou, în apropierea Teiului lui Eminescu. Inițial, Primăria și Servicii Publcie au ocolit subiectul prețului.

Continuarea, în Reporteris.ro

Citește și: Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de la noi (I)

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Paradă de motociclete inedită. Zeci de motocicliste în fuste au ambalat motoarele în Miercurea – Ciuc

Paradă de motociclete inedită. Zeci de femei au participat,...

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...

Un bărbat din Botoșani a sunat de peste 5.000 de ori la 112 | Monitorul de Botoșani

Un raport al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) arată...

Alegeri prezidențiale. Cine sunt preferaţii caselor de pariuri | Reporter24

Alegeri prezidențiale. Casele de pariuri îi dau drept favoriţi...