Marea majoritate a rușilor vor încheierea războiului din Ucraina. Sondaj surpriză în Rusia | Aktual24

Data:

spot_img

Sondaj surpriză în Rusia. Majoritatea rușilor care spun că îl susțin pe președintele Vladimir Putin de fapt nu susțin acțiunile sale de politică externă, arată un sondaj recent publicat, relatează Newsweek.

Sondajul independent realizat de grupul independent Chronicles a constatat că mai puțin de o șesime dintre respondenți au susținut politica externă a președintelui rus, cea mai proeminentă dintre acțiunile contestate fiind ceea ce Kremlinul numește o „operațiune militară specială” (SMO) în Ucraina și retorica anti-occidentală.

Chronicles, un grup fondat de Aleksei Miniailo, un politician rus de opoziție, împreună cu o echipă de sociologi au efectuat sondaje în ultimii doi ani despre care spun că prezintă o imagine mai adevărată a opiniei publice.

Citește și: Începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale. 14 candidați înscriși în cursa pentru Cotroceni

Cel mai recent sondaj efectuat pe 800 de persoane între 10 și 17 septembrie, cu o marjă de eroare de 3,45%, a folosit aceeași formulă ca și un sondaj realizat de Centrul independent Levada pentru a afla dacă rușii au aprobat acțiunile conducerii Rusiei.

Majoritatea (78%) au spus că au aprobat acțiunile, ceea ce este aproximativ în concordanță cu alte sondaje naționale. Cu toate acestea, întrebările ulterioare au arătat că acest lucru nu înseamnă că au susținut toate acțiunile lui Putin.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Via Transilvanica și Brașov, în top 25 cele mai bune locuri de vizitat din întreaga lume în 2025, recomandate de National Geographic

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Artur Janas / Pixabay)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related