Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc au primit cea mai înaltă distincție din partea președintei Republicii Moldova, Maia Sandu

Data:

spot_img

La finalul spectacolului ”REGELE MOARE” prezentat marți seara, pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, în cadrul celei de a IX-a ediții a Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a conferit actorilor Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc, actori ai Teatrului Național ”I.L.Caragiale” din București, Ordinul de Onoare, cea mai înaltă distincție conferită de Președinția Republicii Modova.

Distincția a fost oferită „În semn de înaltă apreciere a dăruirii profesionale de-a lungul impresionantei cariere, pentru contribuție substanțială la dezvoltarea și promovarea teatrului, cinematografiei și radioteleviziunii românești, pentru interpretarea inconfundabilă a unor roluri menite să descopere personaje emblematice din literatura română și universală, precum și pentru implicare activă la consolidarea dialogului cultural dintre Republica Moldova și România”, precizează comunicatul Președinției Moldovei.

Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc pe scenă

Citește și: Paradoxurile lui Geoană între SUA și (post)nomenklatură

Cei doi mari actori au primit cu multă emoție distincția oferită de președinta Maia Sandu și i-au mulțumit oferindu-i, la rândul  lor, albumul foto „Regele nu moare”, dedicat spectacolului, cu autografe din partea întregii echipe.

Sala Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău a fost arhiplină, iar publicul a aplaudat în picioare minute în șir reprezentația Naționalului bucureștean și evenimentul festiv din final. De asemenea, directorul TNME, actorul Petru Hadârcă, le-a oferit colegilor săi de la București  flori și un tort special. Momentul a fost sărbătorit cu vin de Purcari.

Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc aplaudați la scenă deschisă
FOTO: Florin Ghioca

Pentru al patrulea an consecutiv, Reuniunea Teatrelor Naționale Românești la Chișinău se bucură de Înaltul Patronaj Prezidențial, acordat de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și de Președintele României, Klaus Iohannis.

Evenimentul este organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” și este susținut de Ministerele Culturii din România și Republica Moldova și de Institutul Cultural Român.

Mariana Mihuț și Victor Rebengiuc pe scenă împreună cu restul actorilor
FOTO: Florin Ghioca

Citește și: Împăratul e gol. Dezbaterea Trump-Harris, despre rezultate și marile dezinformări

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(FOTO: Florin Ghioca)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Milionarii plajelor în care statul român a investit un miliard de euro. INFOGRAFIC

Între 2016 și 2022, statul român, prin Administrația Bazinală...

De ce a fost achitat evazionistul milionar Răzvan Petrovici, parte a grupului de la Monaco

Un judecător de la Tribunalul București a decis că...

Concursul Internațional „George Enescu” – FINALA VIOARA. Sunete eterice au inundat cupola Ateneului

Concursul Internațional „George Enescu” - FINALA VIOARA. Sunete eterice...

Mayumi Kanagawa din SUA a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Vioară

Mayumi Kanagawa din Statele Unite ale Americii a câștigat...