duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterMarius Manole, despre redeschiderea teatrelor la 30% din capacitate: Sectorul cultural independent...

Marius Manole, despre redeschiderea teatrelor la 30% din capacitate: Sectorul cultural independent va fi omorât

Redeschiderea teatrelor la 30% din capacitate este salutară căci se reintră într-o oarecare zonă de normalitate însă nu prea foloseşte nimănui şi va omorî de-a binelea sectorul cultural independent, opinează actorul Marius Manole.

Întrebat de Epoch Times cum vede măsura redeschiderii teatrelor din Capitală la 30% din capacitate pe fundalul relaxării măsurilor de restricţie vizând limitarea răspândirii pandemiei, actorul a punctat faptul că teatrele nu îşi pot acoperi sub nicio formă cheltuielile dacă doar un loc din trei va fi ocupat.

„E bine că se deschid teatrele pentru că, sigur, intrăm într-o zonă de normalitate pe care cu toţi ne-o dorim de un an de zile, doar că această redeschidere, din punctul meu de vedere, nu prea foloseşte nimănui, nici publicului, nici nouă.

La stat, la teatrele naţionale sau teatrele care ţin de primării, sigur că 30% nu contează pentru că banii vin de la primărie şi atunci nu e important cât încasezi. Pe partea cealaltă, avem sectorul cultural independent care, nu numai că nu este ajutat de această deschidere cu 30%, este omorât de-a binelea pentru că, dacă ei deschid teatrele trebuie să plătească utilităţi, actorii care joacă, tot ce este acolo. Ori din încasări a 30% din public nu poţi să asiguri lucrul ăsta pentru că sunt 50 de locuri şi tu vei avea 15 oameni în sală. Cam astea sunt problemele”, a punctat Marius Manole.

Întrebat cum crede că vor supravieţui actorii în aceste condiţii şi dacă el crede că viitorul este online-ul (în condiţiile în care un spectacol de teatru online difuzat recent a vândut mii de bilete), Manole şi-a exprimat speranţa că în viitorul apropiat teatrele se vor redeschide la 100% din capacitate. Totuşi, spune actorul, spectacolele online merită menţinute şi ele.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE