Marius Pieleanu a declarat că întrerupe contractul cu SNSPA după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală

Data:

spot_img

Marius Pieleanu a declarat că părăsește SNSPA. Rise Project a publicat joi mărturia unei absolvente a SNSPA care vorbește despre „comportamentul deviant” al profesorilor Alfred Bulai, Ștefan Stănciugelu și Marius Pieleanu.

Alice Iancu, lector universitar doctor, care a absolvit studiile de licență (științe politice/sociologie), masterat (științe politice) și doctorat (științe politice) la SNSPA, în perioada 2000-2010, spune pentru Rise Project că a trimis și un mail la Parchet despre cei trei profesori de la SNSPA.

Ea susține că de Marius Pieleanu i-a fost „cel mai frică”. „Îmi era groază de el și de tot ce auzeam despre el. Este un tip foarte calm și calculat. Faptul că săptămânal la cursuri ne spunea misoginisme devenea aproape o rutină.

De la el aflam mereu că femeile sunt mai proaste, mai slabe, mai instabile. Avea obiceiul să cheme studente singure la restanțe la el în birou. Am avut și eu o astfel de restanță, la „Sociologia devianței”.

De la colegele mele mai mari știam ce experiențe s-au petrecut în biroul acela. Așa că m-am poziționat lângă ușă, m-am lipit practic de ea, și am refuzat să mă mișc de acolo. Mi-a spus că sunt foarte drăguță și m-a întrebat dacă în viața mea personală sunt „deviantă” și până la ce nivel. Nu i-am răspuns. După care, văzând că nu am nicio reacție, m-a întrebat și ceva din materie și am dat răspuns. La final a râs și m-a îndemnat pe viitor sa fiu mai „relaxată”, susține Alice Iancu.

Ea mai spune că unii profesori din SNSPA au știut tot ce se întâmplă, dar au fost unii dintre ei care le descurajau și le intimidau pe studente să nu depună plângeri.

“O fostă studentă, colegă de-ale mele, care a ieșit acum în spațiul public vorbind despre Marius Pieleanu, vă asigur că nu minte. Un profesor din SNSPA i-a  spus să tacă din gură. Când m-am dus și eu la același profesor și i-am spus despre Marius Pieleanu, ce trăisem eu și ce auzeam din jur și că mi-e frică de el, mi-a spus să tac din gură”, afirmă Alice Iancu.

Puteți citi întreaga mărturie a fostei studente de la SNSPA în Rise Project.

Citește și: Ambasadorii lui Iohannis: Diplomați, foști politicieni și consilieri prezidențiali

Ce spune Marius Pieleanu

Marius Pieleanu a spus, pentru Rise Project, că pleacă din SNSPA.

Contactat de HotNews.ro, sociologul a afirmat că întrerupe relațiile de muncă cu SNSPA, până când acuzațiile la adresa sa „vor fi lămurite”.

„Nu am părăsit SNSPA-ul, am întrerupt relațiile de muncă până la lămurirea situației. Din păcate, percepția mea cel puțin, este aceea a unul linșaj public. Nu știam că textul unui material de presă poate fi alcătuit din comentarii. Astea sunt lucruri care sunt evidente, dar nu e profesia mea, doar așa ca… Nu fac referire la vreun material al dvs., în general așa am văzut că se folosesc comentariile pentru a încărca un conținut de presă”, a spus Pieleanu, în dialogul cu HotNews.ro.

El susține că a decis să plece pentru moment de la SNSPA pentru că nu vrea să pună universitatea într-o lumină nefavorabilă și pentru că vrea să se apere „pe persoană fizică”.

Întrebat despre acuzațiile care i se aduc, Marius Pieleanu a spus că sunt lucruri foarte grave cu care „nu ne jucăm” și că orice acuzație fără probe „nu poate fi luată în seamă”.

„Este foarte grav. Sunt lucruri foarte grave, adică nu ne jucăm. Simpla afirmație într-un comentariu sau comentarii ale mai multor persoane de pe rețelele de socializare nu sunt probe. Acuzația ca atare dacă nu e susținută de probă nu poate fi luată în seamă. Eu sunt oripilat… Eu nu am condiționat în viața mea accesul la examen sau la alte tipuri de evaluări de obținere de avantaje, oricare ar fi ele,  nu vorbim de cele intime. Nu e în cultura mea. Sunt de 33 de ani neîntrerupt în învățământul superior”, a declarat sociologul, potrivit HotNews.ro.

Citește și: Contraperformanță greu de egalat. Patru ani și jumătate pentru repararea unui pod

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi a ars complet în Vama Nădlac II

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi...

Geoparcul UNESCO Ţara Haţegului: Arta şi ştiinţa se întâlnesc în proiectul ”The Big Green”

Proiectul european „The Big Green” (TBG), care aduce împreună...

Expert Forum a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024

Expert Forum (EFOR) a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile...

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști, acesta...