Mărturiile unui profesor din Ucraina: „Un prieten m-a sunat să își ia rămas bun”

Data:

Artem Ponomarevskyi, un translator și profesor ucrainean de engleză aflat acum în Lituania, a relatat pentru G4Media.ro despre veștile primite din orașul natal Cernihiv din nordul Ucrainei și capitala Kiev, atacate de forțele ruse.

„Eu sunt din Cernihiv, un oraș din nordul Ucrainei care a fost atacat în primele ore de război întrucât regiunea se învecinează atât cu Rusia, cât și cu Belarus. Coloanele de vehicule blindate, inclusiv tancuri, au ocupat satele cheie, Semenivka și Horodnia, și se apropiau de orașul Cernihiv”, a declarat profesorul.

„Toată lumea este șocată de ceea ce se întâmplă, nu pentru că nimeni nu se aștepta, ci din cauza atacului brusc de la 4 dimineața.

Unul dintre prietenii mei din oraș m-a sunat pe messenger și și-a luat rămas bun în caz că nu ne mai vedem. Sper și mă rog pentru el și toți cei de acasă să fie bine”

În plus, Artem explică și ce își doresc ucrainenii de la comunitatea internațională: apărare anti-aeriană și decuplarea Rusiei de la SWIFT.

Forțele comandamentului operațional „Nord” s-au luptat, orașul a rezistat eroic, iar până la urmă inamicul s-a retras. O companie de cercetași ruși s-a predat.

Familia mea este în siguranță, dar din cauza bubuiturilor constante ale artileriei și a rapoartelor că urmează noi valuri de atac, oamenii caută adăposturi. Toată lumea este șocată de ceea ce se întâmplă, nu pentru că nimeni nu se aștepta, ci din cauza atacului brusc de la 4 dimineața.

Unul dintre prietenii mei din oraș m-a sunat pe messenger și și-a luat rămas bun în caz că nu ne mai vedem. Sper și mă rog pentru el și toți cei de acasă să fie bine.

În Kiev, mai mulți prieteni au postat fotografii cu bombardamentele nocturne cu rachete împotriva cartierelor rezidențiale.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați? | Gazeta de Stâlpeni

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați?...

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce” pe bani publici Grecia la el în sector | Aktual24

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce" pe bani publici Grecia...

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor iraniene? | Aktual24

Ce super-armă nouă a folosit SUA pentru doborârea rachetelor...

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește la Iași | Ziarul de Iași

Cel mai reprezentativ consorțiu universitar din România se întâlnește...