Mașinăria de război a Rusiei a fost subestimată. Comandantul militar suprem al Estoniei anunță că noile informații privind capacitatea Rusiei de a produce muniție și de a recruta trupe au determinat o reevaluare în rândul aliaților NATO.
Martin Herem, comandantul Forțelor de Apărare estoniene, a declarat că predicțiile potrivit cărora forțele rusești vor ajunge la limita resurselor lor nu s-au adeverit.
Armata Rusiei are capacitatea de a produce mai multe milioane de proiectile de artilerie pe an, depășind cu mult eforturile europene, și poate recruta sute de mii de noi trupe, a spus el, citat de Bloomberg.
Generalul estonian, a cărui țară are o graniță de aproape 300 de kilometri cu Rusia, se alătură unui număr tot mai mare de șefi militari ai Organizației Tratatului Atlanticului de Nord care au avertizat în ultima luna că alianța ar trebui să se pregătească pentru un război cu Kremlinul.
Mașinăria de război a Rusiei a fost subestimată de NATO, spune generalul estonian
Herem a făcut referire la o estimare anterioară potrivit căreia Rusia ar putea produce un milion de proiectile de artilerie pe an.
„Mulți oameni au crezut că nu pot merge mai departe de atât – astăzi, faptele ne spun altceva”, a declarat Herem într-un interviu la Tallinn. „Ei pot produce chiar mai multă – de multe ori mai multă – muniție”.
Liderii NATO se pregătesc pentru un conflict de lungă durata
La aproape doi ani de când Puțin a ordonat invazia Ucrainei, liderii NATO se pregătesc pentru un conflict de lungă durata, în condițiile în care contraofensiva Kievului nu și-a atins obiectivele, iar trupele sunt în tranșee de-a lungul unei linii de front de 1.500 de kilometri, care se întinde din estul regiunii Donbas până la gura răului Dnipro, în sud.
Când ar putea deveni o amenințare directă la adresa NATO
Serviciile secrete estoniene au prezis că Rusia ar avea nevoie de trei până la cinci ani pentru a-și reconstrui mașină militară suficient de mult pentru a reprezenta o amenințare directă la adresa NATO.
Dar proximitatea regiunii baltice și retorica tot mai belicoasă a Moscovei au stârnit îngrijorări cu privire la pregătirea militară.
De asemenea, șeful forțelor armate belgiene, Michel Hofman, a declarat luna trecută că Rusia ar putea deschide un „al doilea front” în țările baltice sau în Moldova – o națiune situată între Ucraina și România – în câțiva ani.
Comandanții militari din Norvegia și Suedia, această din urmă în pragul aderării la NATO, au îndemnat, de asemenea, luna această, guvernele lor să se pregătească pentru un potențial conflict cu Moscova.
Continuarea, în Aktual24
Urmăriți PressHUB și pe Google News!