joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăRețeaMașinile cu volan pe dreapta, interzise în România din 2021

Mașinile cu volan pe dreapta, interzise în România din 2021

Din 2021, mașinile cu volan pe dreapta aduse din Marea Britanie nu vor mai putea fi omologate în România. Acestea vor primi certificat doar dacă volanul va fi mutat pe partea stângă, ceea ce presupune costuri suplimentare considerabile.

Regatul Unit nu mai face parte din Uniunea Europeană și deci certificatul emis acolo nu mai este valabil.

Șoferii care au înmatriculat deja maşinile aduse din Marea Britanie nu vor trebui să repete procedura. Totuşi, dacă vor face modificări importante înscrise în cartea de identitatea a vehiculului, atunci, pentru a fi omologată maşina, vor trebui să schimbe postul de conducere pe partea stângă, scrie digi24.ro.

Schimbarea postului de conducere poate costa de la 500 la câteva mii de euro, în funcţie de modelul maşinii.

Operațiunea poate presupune inclusiv scoaterea motorului, ca să fie suficient loc, ștergatoarele se modifică complet, se învârt în sens opus, toată zona denumită „peretele de foc” se modifică definitiv.

Şoferii care au maşină de UK şi nu au apucat să o înmatriculeze în România au la dispoziţie 90 de zile pentru a intra în legalitate.

Până acum, 120.000 de maşini cu volan pe dreapta au fost înmatriculate în România. Anual, între 150 şi 200 de şoferi care conduc astfel de vehicule fac accidente de circulaţie.

Mașinile aduse din Malta sau Cipru, unde se circulă de asemenea pe partea stângă, vor putea fi omologate în continuare în România, fără a fi modificate, pentru că aceste două țări fac parte din Uniunea Europeană.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE