Masivă scurgere de date despre operațiunile secrete ale Chinei. Oficialii americani au cercetat o mulțime de documente recent divulgate de la o firmă chineză de tehnologie.
SUA a cercetat actele pentru a găsi indicii despre modul în care guvernul de la Beijing ar fi folosit-o în campanii extinse de piraterie informatică, au declarat pentru CNN mai mulți oficiali americani din domeniul securității cibernetice familiarizați cu acest subiect.
Documentele, postate online în mod anonim la sfârșitul săptămânii trecute pentru a fi accesate de oricine, includ capturi de ecran ale jurnalelor de chat, precum și înregistrări ale angajaților și ale clienților guvernamentali chinezi ai firmei de tehnologie I-Soon.
Victimele hackerilor companiei variază de la grupuri politice conduse de exilați tibetani, spitale din Taiwan și India până la universități din Hong Kong, după protestele masive pro-democrație din oraș din 2019, potrivit datelor scurse. Mai mult de o duzină de guverne străine, majoritatea asiatice, sunt enumerate că ținte.
Masivă scurgere de date despre operațiunile secrete ale Chinei
Printre clienții I-Soon se numără poliția, serviciile de informații și armata chineză, potrivit unei foi de calcul care enumera 183 de contracte semnate intre 2016 și 2022 de către filiala I-Soon din provincia Sichuan (sud-vest).
„Aceasta este una dintre cele mai bune vizibilități pe care le-am avut asupra operațiunilor de hacking chinezești”, a declarat Adam Kozy, care obișnuia să urmărească hackerii chinezi pentru FBI.
„Nu sunt la curent cu particularitățile pe care le-ați menționat. În principiu, vreau să subliniez că China se opune cu fermitate denigrării și defăimării nejustificate împotrivă sa”, a declarat Liu Pengyu, purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei la Washington DC.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!