A venit primăvara, se revoltă toată țara întrucât “românii și-au pierdut răbdarea” și nu mai suportă restricțiile. Mai degrabă suportă pandemia.

Faptul că atâția români își pierd zilnic viața pare mai puțin grav decât purtatul măștii. Diplan (șef de proteste) a dezvăluit că “masca e un plan de subjugare în masă”. Plan sau Diplan? Ne subjugă numai pe noi sau tot globul? Căci toată lumea poartă mască.

În schimb unde e dictatură dacă n-ai masca ești dac liber. Simplu. Franța tocmai a intrat în carantină națională dar micul Paris nu suportă nimic pe față și e nervos: la un protest a dat cu pietre, petarde, sticle și s-a aruncat masca pe jos – mascând astfel intenții politice serioase (jos Guvernul, jos Președintele).

În urma violențelor 14 indivizi au fost reținuți. Iohannis a fost și el reținut: oamenii au dreptul să protesteze dar putem stopa criza doar prin restricții și vaccinare. Vicepremierul Barna s-a dezlănțuit: ”sunt manifestări huliganice din zona fascismului”. Protestarii reclamă și ei “dictatura sanitară” acuzându-l pe Arafat că ne-ncuie seara în case.

Vinovați sunt și medicii – cărora li s-a strigat “asasinii” în curtea unor spitale. Care ar fi alternativa? Fără mască, fără restricții, fără vaccinări, liber peste tot și – ce-o fi, o fi, selecție naturală, cine rezistă scapă, cine nu, pleacă în veșnica libertate. Rămâne Șoșoacă: ”România e un stat totalitar care lucrează pe dosare exact ca pe vremea lui Ceaușescu”.

Păi, dacă era ca pe vremea lui Ceașcă, Șoșoacă și faliții ei nu ajungeau în parlament în veci. Ci direct la beci. Dar cum la violențe au participat și galeriile de fotbal afiliate, Șoșoacă a acuzat “grupuri plătite de guvern care dădeau cu petarde și instigau la dărâmarea guvernului”. Diversiune tip Sputnik!

Cu o zi înainte Șoșoacă “ruga armata să se alăture poporului împotriva poliției și a jandarmilor ca să dărâmăm guvernul”. Instigare clară. La reușita momentelor grotești și-au mai dat concursul: Rădoi (omul subteranelor), Floricica dansatoarea, Bahmuțeanaca și alte figuri de pripas.

La “marele protest de 100.000 de oameni” au participat totuși câteva mii dar Șoșoacă a lipsit iar George Simion a venit târziu lăsând o dublură (Diplan) să pregătească terenul. Acesta era liber: Arafat nu era în țară, Iohannis nu era în capitală. Din partea guvernului au participat la încălcarea restricțiilor (umblând fără mască) V Voiculescu și Turcan care l-a dezamăgit pe Romașcanu: “produs politic mai eșuat ca Turcan nu există”.

Alt negaționist. Ba există. A uitat de Dăncilă, Carmen Dan, Andrușcă și alte nevertebrate politice? Arafat e însă optimist: “prin vaccinare vedem lumina de la capătul tunelului”, undeva la toamnă. S-o vedem și pe-asta. Cîțu a fost mai grăbit:”mai aveți răbdare 2 luni, martie și aprilie” a zis el pe 31 martie când mai rămăsese doar o lună.

Așa sunt finanțiștii: din una fac două. Ciolacu însă nu mai are răbdare: negociază cu AUR o moțiune de cenzură – numai că George Simion vrea și suspendarea președintelui. I-auzi la Gigel.

Cică face și el politică: s-a dus la poarta MAI deși Bode îl avertizase că “MAI nu e sat fără câini”. Nici vorbă. E o haită. Deși au aceeași culoare politică și culoare (vopsea) de păr Orban și Cîțu nu se mai înțeleg drept care Cîțu a apelat la inamic:”sunt pregătit să accept sfaturi de la specialiștii PSD”.

Ciolacu a refuzat:” nu e o invitație serioasă, e o fugă de răspundere” – așa că nu dă niciun sfat. Nici el n-are. Așa sunt ei, mari în stat, mici la sfat.

Articolul a fost publicat mai întâi în Revista 22

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.