Albinuța Maia luptă în continuare cu prietenii ursului Igor care nu vor ca Republica Moldova să iasă din pandemie. În acest moment, unica sa speranța este ajutorul României și al Uniunii Europene.

Dependența de ciolan a ursului Igor și a tovarășilor lui au împiedicat alegerile necesare pentru a avea o guvernare stabilă. Cu încălcarea Constituției, ursul Igor și acoliții lui au instituit starea de urgență în Republica Moldova doar pentru a agrava și mai mult situația delicată a acestui stat.

Planul lor viclean este ca din suferința oamenilor să culeagă voturi pentru ei. Vor ieși la televiziunile prietene care domină spațiul mass- media. De asemenea, vor lăcrima pentru binele tărișoarei care suferă de urgia adusă de către vrăjitoarea rea ce nu vrea să lase pe ursul Igor să conducă țara, deși ultimele alegeri au fost pierdute rușinos de către acesta, chiar dacă albinuța Maia nu avea nicio șansă.

Eforturile albinuței Maia ne amintesc de povestea „Matilda” a lui Roald Dahl. Matilda este o fetiță de trei ani care nu are nicio șansă în fața părinților săi și a directoarei Turnbull. Puterile magice ale Matildei folosite în mod inteligent cu ajutorul educatoarei Honey permit ca dreptatea să triumfe în cele din urmă.

Albinuța Maia a fost împiedicată cu mult succes mult prea mult timp de către oligarhii de peste Prut să ajungă președinte. Educatoarea Honey a avut încredere în Matilda așa cum majoritatea cetățenilor din Republica Moldova au avut încredere în albinuța Maia.

Aceasta încearcă să își folosească forța minții pentru a face vrăjile necesare pentru a scăpa oamenii din Republica Moldova de nedreptatea și suferința produsă de ursul Igor. Lupta va continua pentru că ursul Igor nu înțelege să lase ca mierea din stup să fie dată spre hrană albinelor care o produc prin muncă.

Dacă albinuța Maia va reuși să creeze o majoritate parlamentară care să susțină modernizarea statului, cu ursul Igor nu va mai lupta doar o albinuță, ci vor lupta multe albinuțe.

Aceste albinuțe nu vor mai permite ursului Igor să primească pungi cu bani, iar tovarășii ursului Igor vor fi obligați să muncească la fel ca restul cetățenilor. La guvernare vor putea ajunge multe albinuțe care vor fi alături de albinuța Maia, spre a scoate din sărăcie oamenii din Republica Moldova. 

România se bucură că poate avea o relație civilizată și normală cu Republica Moldova. Deocamdată, doar albinuța Maia înțelege să fie decentă în relația cu statul român, pentru că ursul Igor a arătat că pentru el statul român este doar o sursă de bani pe care să îi cheltuie în beneficiul lui și al camarilei sale.

Înainte de albinuța Maia, președinții Republicii Moldova au acționat prin relaționarea cu statul român pe principiul ”pupă-l în bot și papă-i tot”. Primim tot ceea ce ne dă statul român și pe urmă începem să înjurăm și să denigrăm românii care ne-au ajutat.

Albinuța Maia a înțeles că Republica Moldova se va face bine doar dacă lupta cu fenomenul corupției patronat de ursul Igor va fi una serioasă și de durată. Orice intermediar din brigada ursului Igor care primește ajutor financiar de la români va avea grijă să facă banii praf și pe urmă, după ce înjură și denigrează românii, să mai ceară.

Statul român a ajutat cu 200.000 de doze de vaccin Republica Moldova și a trimis și personal medical care să ajute gestionarea pandemiei în Republica Moldova. România a ajutat în concret populația Republicii Moldova.

Tovarășii ursului Igor vor livra în continuare fumigene populiste și vor ataca în continuare România pentru că vrea să umilească Republica Moldova cu ajutoare de milioane de euro.

Alături de fanii Federației Ruse din România care zburdă la televiziuni ghiocel și ursul Igor face reclamă intensă la unicul vaccin considerat corespunzător. Problema este că Federația Rusă a arătat, cu ocazia întâlnirii albinuței Maia cu ambasadorul rus la Chișinău, că nu poate ajuta Republica Moldova cu doze de Sputnik V.

Federația Rusă nu are suficiente doze de Sputnik V nici pentru propria populație, care nu prea are încredere în acest vaccin tocmai ca urmare a campaniei antivaccinare dusă de către troli antioccidentali.  

Fratele la nevoie se cunoaște. Albinuța Maia a înțeles că doar România este dispusă să ajute cu vaccinuri extrem de prețioase și cu personal medical. De asemenea, a priceput și că Uniunea Europeană e dispusă să o ajute la modernizarea Republicii Moldova. 

Se vor găsi în curând soluții pentru ca toți cetățenii Republicii Moldova care au și cetățenie română, dar nu domiciliază în România, să se vaccineze. Guvernul României și-a asumat că va permite oricărui cetățean român să se vaccineze și că ajutorul acordat Republicii Moldova va continua. 

Lupta electorală în Republica Moldova va fi extrem de dură și albinuța Maia va avea multe de pătimit până va avea un guvern care va lucra spre binele oamenilor. Albinuța Maia a înțeles că Republice Moldova are doar de câștigat dacă încearcă să se apropie de România și de Uniunea Europeană.

Și cetățenii Republicii Moldova au de câștigat dacă devin cetățeni români pentru că vor avea mai multe opțiuni decât piața muncii din Federația Rusă, piața a muncii ce se poate închide în mod arbitrar atunci când statul rus dorește. 

Cetățenii din Republica Moldova vor avea de suportat furtuni de fake news în care Albinuța Maia va fi făcută cu ou și cu oțet. Ursul Igor va fi prezentat ca adevăratul urmaș al lui Ștefan cel Mare, care se luptă cu pieptul dezgolit pentru a proteja cetățenii Republicii Moldova de hoții ce vor să le fure ”moldovenitatea”. 

Realitatea ne spune însă o altă poveste. Republica Moldova este săracă pentru că a fost furată de către elitele sale politice, care vor prin ursul Igor să rămână la putere și să fure în continuare miliarde de euro, în timp ce alegătorii duc o viața plină de privațiuni și fără de speranță.

Odată cu alegerile parlamentare care se vor ține pentru că așa a decis Curtea Constituțională, oamenii lui Igor vor să fure și ceea ce a mai rămas oamenilor, speranța.      

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.