miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterMecanic de locomotivă, sancționat de superiori pentru că nu a condus „economic”

Mecanic de locomotivă, sancționat de superiori pentru că nu a condus „economic”

Un angajat al CFR Iaşi a fost sancţionat de superiori după ce a fost găsit vinovat pentru că nu a condus „econom” o locomotivă.

Sancţiunea primită de angajatul CFR Ionuţ Hrib a fost acordată în septembrie 2019. Conform acelui document, Hrib a primit o sancţiune de reducere cu 10%, pe trei luni.

Motivul: „Se face vinovat deoarece fiind de serviciu în data de 06 06.2019 şi 28.06.2019 nu şi-a îndeplinit obligaţia de a conduce economic locomotiva DA 1355 pe care a deservit-o şi o avea în primire la manevra în Staţia Iaşi, înregistrându-se nereguli ICL şi anume supraconsumuri de motorină ca diferenţa”.

Mecanicul ar fi produs, în cele două zile în care nu a condus „economic”,  un prejudiciu de 50 de litri de motorină în dauna CFR, fiind vorba de un total de aproape 300 de lei.

Judecătorii nu au fost însă de acord cu argumentele reprezentanţilor CFR, considerând că „vinovaţia mecanicului nu a fost dovedită (…) Intimata nu a făcut dovada că contestatorul se face vinovat de pierderea celor 50 kg motorină”, au stabilit judecătorii ieşeni.

Decizia Tribunalului Iaşi a fost contestată, zilele trecute, de CFR, potrivit ReporterIS.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE