Mecanismul șpăgii la Urbanism în Primăria Iași. Funcționara primarului Mihai Chirica, ce rezolva recepțiile și edificările la grangurii imobiliari, făcea și ciubucuri proprii. Daniela Vasiliu, de la Serviciul Urbanism din Primărie, a luat 1.500 de lei la recepția de 13 minute a unei vile de pe strada Micșunelelor.
Fapta a reieșit din mai multe convorbiri înregistrate, a fost susținută de mărturia proprietarului, a mituitorului, au relatat-o și magistrații. „Plicul, când am urcat în mașină, i l-am pus în gentucă”, a povestit cel care a dat banii.
Și totuși procurorii au dispus clasarea cauzei pe numele Danielei Vasiliu, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de „luare de mită” pentru că „faptele nu există în materialitatea lor”.
Până la urmă, în aceeași speță a vilei din Micșunelelor 7, Daniela Vasiliu a fost trimisă în judecată pentru „fals intelectual”, iar proprietara pentru „complicitate la uz de fals”.
Petru Veleșcu, cel care a luat banii și a intermediat recepția, a fost condamnat pentru „trafic de influență” la doi ani de închisoare cu executare. Lumea imundă a Urbanismului din Primăria Iași, în stenograme explozive.
Sursa tuturor informațiilor este sentința judecătorească prin care ieșeanul Petru Veleșcu a fost condamnat pentru „trafic de influență”. Pe strada Micșunelelor, la numărul 7, soții Daniela și Florin Ovidiu Pancu au cumpărat mai multe corpuri de clădire, la diferite intervale de timp.
Pe numele lor au fost emise două autorizații de construire în 2011 și 2018. Ambele au avut ca obiect „consolidare și mansardare construcție existentă”. Însă, pe parcursul lucrărilor, au fost operate modificări pe proiectul tehnic ce fusese avizat de Primărie.
„Pe locația în care fusese turnată fundația, se aflase clădirea veche cumpărată de soții Pancu (…) care a fost demolată de actualii proprietari, soții Pancu.
Deși autorizația de construire, proiectul tehnic autorizat (…) impuneau expres condiția consolidării și mansardării acelei clădiri vechi construită în anul 1920, membrii familiei Pancu au demolat imobilul, nerespectând condițiile imperative din documentația tehnică.
Pentru demolarea construcției, soții Pancu nu au solicitat și nu au obținut autorizație de desființare construcție și nu au comunicat autorităților competente desființarea imobilului în stare avansată de degradare”, se arată în sentință.
Continuarea în Reporteris.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Reporteris.ro)