Medalii de aur, argint și bronz pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Astronomie

Data:

spot_img

Medalii de aur, argint și bronz pentru elevii români, la Olimpiada Internaţională de Astronomie, care se desfășoară la Beijing, în perioada 6-14 noiembrie.

Echipa României a fost formată din cinci elevi, trei juniori și doi seniori, respectiv un elev invitat special, medaliat cu aur la ediția anterioară, potrivit regulamentului olimpiadei.

Andrei-Darius Dragomir, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, clasa a 12-a (senior), a obținut medalia de aur, premiul special pentru cel mai bun concurent la proba teoretică și învingător absolut, a anunțat luni Ministerul Educației.

România a mai câștigat două medalii de argint – Emanuel Mendel Mendelsohn (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, clasa a 11-a – senior) și David Ciocârlan (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, clasa a 11-a – invitat senior) și două medalii de bronz – Teodor Bichir (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București, clasa a 10-a – junior) și Nectarie Pașca (Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, județ Cluj, clasa a 10-a – junior).

Potrivit Ministerului Educației, echipa României a fost coordonată de Petru Crăciun, inspector școlar general adjunct la ISJ Suceava, și Elisabeta Ana Naghi, inspector în cadrul Ministerului Educației, ambii membri ai juriului olimpiadei.

Citește și: Doi elevi care au insultat o profesoară trebuie să-i plătească daune de 30.000 de lei

În cadrul olimpiadei s-au desfășurat trei probe. O probă teoretică de 4 ore, care a presupus rezolvarea a 5 până la 7 probleme de astronomie, în funcție de categoria la care s-a participat (junori sau seniori);

O probă practică de observare a cerului noaptea, pe hartă mută și cu ajutorul telescopului, cu o durată de 30 de minute, respectiv 20 de minute/participant;

O probă practică de analiză de date, care a presupus interpretarea de date din observații realizate pentru meteoriți, asteroizi și stele, respectiv construcții de grafice pe baza datelor tabelare în diverse coordonate, cerințele fiind cuprinse în câte 2 probleme lungi pentru fiecare categorie (juniori sau seniori).

Toate probele s-au desfășurat în limba engleză, iar pentru ușurința înțelegerii problemelor de către participanți, acestea au fost traduse de către coordonatorii echipelor în limba maternă a fiecărui candidat. Evaluarea s-a realizat în paralel, atât de către Comitetul Științific Local al olimpiadei, cât și de către coordonatorii fiecărei echipe, fapt ce a presupus rezolvarea problemelor de către participanți în limba engleză.

Citește și: Aktual 24 | Nepăsare în București. Șoferii ocolesc o fată de 15 ani, accidentată grav

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ministerul Educației / Facebook)

spot_imgspot_img
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai
Hannelore Petrovai este jurnalist, redactor-șef al publicației Hunedoara mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related