miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterMedic primar ATI: "Cred că ar trebui introduse lockdown-uri locale"

Medic primar ATI: „Cred că ar trebui introduse lockdown-uri locale”

Medicul primar ATI Radu Ţincu, de la Spitalul Floreasca din Capitală, a explicat, la Realitatea PLUS, că un platou în jurul cifrei de 8.000 de cazuri zilnice nu reprezintă o soluţie pentru ţara noastră, sistemul de terapie intensivă fiind sub o presiune uriaşă.

Potrivit medicului, pentru ca situaţia să revină la normal ar fi nevoie de măsuri restrictive dar şi reducerea numărului de cazuri până la un nivel de 2-3000 de infectări pe zi.

„Trebuie să privim dincolo de cifrele nou diagnosticaţilor. Faptul că există diferenţa de teste de la o zi la alta afectează analiza. Ne putem uita la Terapie Intensivă unde presiunea creşte în fiecare zi. Avem 199 de decese. A crescut numărul de la ATI cu 199 care au murit plus alte persoane care au fost externate. Presiunea este pe ATI. Undeva între 200-300 de pacienţi vor avea nevoie de terapie intensivă în fiecare zi. Dacă măsurile nu vor putea să scadă, trebuie înăsprite. Menţinerea la un platou de 8000 de cazuri nu este o soluţie. Ar trebui să ne aflăm undeva la 2000-3000 de cazuri pentru ca să decongestionăm sistemul şi pentru a putea reda o parte din paturile cu coronavirus către ceilalţi pacienţi. A existat o redistribuţie a paturilor de terapie intensivă din zona non-covid spre covid”, a declarat medicul primar ATI.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE