vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitateMedic SJU Pitești: „Să ai un pacient comatos, cu prognostic rezervat, și...

Medic SJU Pitești: „Să ai un pacient comatos, cu prognostic rezervat, și să îl readuci la viață, asta înseamnă să pui suflet”

Neurochirurgul Alexandru Goleșteanu, unul dintre medicii tineri care au ales să-și exercite profesia în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP), în vreme de pandemie, profesează alături de “părintele” neurochirurgiei din Argeș, renumitul prof. dr. Mihai Popescu și a participat deja la o premieră medicală pentru acest spital.

S-a născut la Iași, dar a studiat în Capitală, motivat de dorința de a călca pe urmele mamei sale. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, urmând studiile de doctorat în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, specializarea Neurochirurgie. Stagiile de practică le-a făcut în țară, la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar – Arseni, dar și în spitale din Germania, unde a și fost angajat.

Deși a studiat, iar ulterior a lucrat în spitale din București și din Europa, medicul, în vârstă de 34 de ani, aflat în plină ascensiune a carierei, a ales să profeseze la Pitești. La 1 august 2020, dr. Alexandru Goleșteanu s-a alăturat echipei de profesioniști a Spitalului Județean de Urgență, unde se vede activând și peste 20 de ani.

“De ce nu am optat să lucrez la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar – Arseni sau la Spitalul din Fulda, acolo unde am și fost angajat o perioadă?! România, țara care m-a format, îmi dă energia să pot salva vieți, mă motivează. Am ales Spitalul Județean din Pitești punând în balanță tot. N-a fost greu să mă decid. Aici sunt acasă. Secția în care lucrez acum este comparabilă cu o secție de nivel universitar. Există aparatură și resursă umană încât să ne ridicăm la nivelul marilor unități care abordează orice patologie neurochirurgicală. Sunt convins, și nu exagerez, că e visul oricărui medic neurochirurg să lucreze într-o secție ca aceasta, avându-l alături pe domnul doctor Mihai Popescu. Nu e doar un profesionist desăvârșit, e un șef de secție extraordinar, este OM!“, spune neurochirurgul Alexandru Goleșteanu într-o prezentare online făcută de SJUP.

A participat la sute de intervenții chirurgicale, iar la Pitești a avut un aport esențial la salvare a două cazuri extrem de grave.

„Făcând parte dintr-o echipă de patru specialiști, la Pitești, a fost realizată o intervenție chirurgicală în premieră pentru județul nostru, intervenții similare, în principiu, neputând fi realizabile în afara centrelor universitare”, precizează  purtătorul de cuvânt al SJUP, Cristina Cazacu, în comunicatul în care prezintă activitatea tânărului medic.

A rămas impresionat de cazul unei femei care abia devenise mamă – diagnosticată cu AVC – care ajunsese la spital în stare critică. A acționat rapid și a reușit să salveze nu doar o viață, ci și o familie. Mărturisește că, dincolo de pricepere, în meseria sa e nevoie de devotament.

“Cel mai mult îmi place, dacă pot să spun așa, să tratez tumori. Să ai în mâinile tale un pacient comatos, cu prognostic rezervat, și să îl readuci la viață, asta înseamnă să pui suflet și toate cunoștințele asimilate până în acel moment în tratarea acelui caz. Contează mult și evoluția post operatorie, precum și respectarea cu strictețe a indicațiilor medicale”, a conchis neurochirurgul.

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE