Medicamentele pentru slăbit nu mai sunt un mit. „Efectele adverse sunt întotdeauna un risc asumat”

Data:

spot_img

Medicamentele pentru slăbit au devenit o realitate. Dincolo de prafurile și substanțele ascunse în tot felul de suplimente alimentare, vândute ca leacuri minune, există și medicamente care au reușit să facă schimbări fundamentale în felul în care corpul percepe alimentația. Practic, o injecție de Ozempic pe săptămână dă senzație de sațietate la fiecare masă, după un consum moderat de alimente.

Cum va arăta situația după ce vor apărea toate medicamentele pentru slăbit aflate în stadii finale la studiile clinice

„Ziarul de Sănătate” explorează riscurile obezității, ce înseamnă să fii supraponderal, cum arată un stil de viață sănătos și cum ar trebui să mâncăm pentru a nu căuta leacuri minune în farmacii. Dar a vorbit și cu cercetători pentru a înțelege care sunt mecanismele prin care aceste medicamente funcționează și am aflat că piața este pe punctul unei revoluții: niciodată lucrurile nu vor mai arăta la fel după ce vor apărea toate pastilele care sunt acum în stadii finale la studiile clinice.

Citește și: Denunţătorul Liei Olguța Vasilescu evacuat cu scandal din instanță după ce judecătoarea a felicitat-o pe primăriță pentru realegere

Eectele adverse, „un risc asumat”

Dr. Adina Rusu, nutriționist-dietetician, arată cum fiecare organism este diferit și nu există o dietă universală, aplicabilă tuturor: să mâncăm sănătos înseamnă să mâncăm cumpătat, introducând în dietă, sub forma diferitelor preparate, și alimente sănătoase.

„Atunci când se adresează dieteticianului, cei mai mulți oameni sunt deciși să facă o schimbare în alimentație, fără a apela la medicamente sau intervenții chirurgicale. Au fost însă și pacienți care au menționat că au încercat tratamentul cu Ozempic, fără succes însă, motiv pentru care au decis să-și corecteze stilul de viață. Atât medicamentele, cât și chirurgia bariatrică, pot reprezenta un ajutor util în cazul celor care nu au reușit să slăbească prin metodele tradiționale. Dar, așa cum se întâmplă în cazul oricărui tratament medicamentos, efectele adverse sunt întotdeauna un risc asumat.

De asemenea, trebuie să luăm în calcul și faptul că, la fel ca în orice terapie pentru managementul ponderal, tratamentul cu semaglutidă, substanța activă din Ozempic, nu garantează menținerea greutății obținute pe termen lung. Astfel, după întreruperea tratamentului, kilogramele pierdute pot fi recâștigate în termen scurt ca urmare a revenirii la obiceiurile alimentare anterioare. Cheia pentru menținerea greutății obținute constă în adoptarea unui stil de viață sănătos pe termen lung“, a explicat medicul.

Citește și: Excelența în educație, premiată la Gala Mentor, ajunsă la cea de-a a XIV-a ediție

Articolul integral, în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related