Medicii avertizează despre o lipsă de medicamente pentru copii în întreaga Europă

Data:

spot_img

Mai mulţi medici pediatri din Austria, Franţa, Germania, Elveţia şi regiuni din Italia au semnat o scrisoare deschisă către ministerele de sănătate din propriile ţări, atrăgând atenţia cu privire la lipsa medicamentelor pentru copii, inclusiv a antibioticelor şi a tratamentelor pentru astm.

Scrisoarea, publicată şi de medicalmanager.ro, a fost preluat de către agenţia de presă AFP, vorbeşte despre o lipsă de medicamente pentru copii întreaga Europă şi cere soluţii rapide şi fiabile care să fie implementate urgent.

Medicii nominalizează ca cele mai grave lipsuri în rândul antibioticelor, analgezicelor, medicamentelor pentru febră şi astm şi vaccinurilor. Criza e continuată de cea care a avut loc peste iarnă, când au lipsit stocuri de amoxicilină, un antibiotic, şi a mai multor produse pentru tratarea simptomelor de răceală sau gripă în rândul copiilor.

„Ziarul de Iaşi” a scris în mai multe rânduri despre această criză care a lovit România şi s-a resimţit puternic şi în Iaşi. În ultima jumătate a anului trecut, în plin sezon al virozelor şi infecţiilor respiratorii în rândul copiilor, lipseau medicamentele antitermice sau antibioticele necesare prescrise de medici care tratamente.

Continuarea în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Ciudata cădere de la etajul al IV-lea a unei fetițe de 12 ani. Ce am aflat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Autoritățile au decis încetarea stării de alertă în județul Galați | Viața liberă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați a...

Directorul DGASPC Bihor a pornit o adevărată vânătoare împotriva subordonaților incomozi | Bihoreanul

În Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului...

Piața IT din Iași. Topul celor mai mari companii din domeniu | Ziarul de Iași

Piața IT din Iași. O analiză publicată recent arată...