miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăDeutsche WelleMedicii avertizează faţă de o relaxare pripită a restricţiilor

Medicii avertizează faţă de o relaxare pripită a restricţiilor

Sistemul medical este la limită, clinicile au urgent nevoie de o pauză, spun medicii. Comercianţii îşi văd, însă, ameninţată existenţa.

Sindicatul medicilor Marburger Bund solicită, în contextul situaţiei actuale din spitale, prelungirea lockdown-ului. În perioada sărbătorilor, presiunile asupra personalului medical au crescut, după cum a relatat preşedinta sindicatului,  Susanne Johna, în discuţia purtată cu jurnaliştii de la trustul de presă Funke. 

Tot mai mulţi pacienţi la terapie intensivă şi în secţiile de boli infecţioase sunt trataţi de un personal medical tot mai redus, pentru că şi medicii şi asistentele se infectează cu coronavirus.

Prin urmare, restricţiile trebuie să rămână în vigoare. În acest scop ar fi de dorit o decizie „pe cât posibil unitară”, în cadrul reuniunii guvernului federal cu premierii de land, programată pentru săptămâna viitoare, a adăugat Johna. „În caz contrar, nu vom reuşi să aducem situaţia sub control”.

Preşedintele Asociaţiei Interdisciplinare pentru Medicină Intensivă şi de Urgenţă (DIVI), Uwe Janssens, susţine poziţia şefei de sindicat. Abia la finele săptămânii viitoare vom şti cât de mult s-a răspândit virusul în perioada Crăciunului. Efectele Revelionului se vor vedea mai târziu, a declarat Janssens pentru publicaţia „Rheinische Post”.

Medicii de la ATI sunt convinşi chiar că relaxarea ar trebui să intervină abia când indicele infectărilor în decurs de 7 zile nu va depăşi 25 la 100.000 de locuitori.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE