joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterMedicii de familie refuză să meargă acasă la bolnavii de COVID

Medicii de familie refuză să meargă acasă la bolnavii de COVID

Medicii de familie sunt revoltaţi de faptul că Ministerul Sănătăţii intenţionează să-i trimită la războiul anti-COVID 19 cu mâinile goale. Fără echipamente de protecţie, fără o metodologie clară, în condiţiile în care numărul de noi cazuri e în continuă creştere.

„Nu am avut materiale de protecţie oferite de guvernanţi nicio secundă”

Dana Popescu este secretar la Societatea Naţională a Medicilor de Familie Iaşi, dar are un cabinet şi într-o comună din judeţul Iaşi, unde are în grijă 3.000 de pacienţi dintre care doar 2.000 de asiguraţi. Referitor la declaraţia de acum câteva zile a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru. care anunţa intrarea medicilor de familie în prima linie a pandemiei prin monitorizarea la domiciliu a pacinţilor COVID, Dana Popescu a spus că ea crede că e vorba doar de o eroare de exprimare. 

„Cel puţin aşa vreau eu să cred. Spun asta, pentru că noi, în acest moment, monitorizăm la domiciliu pacienţi care sunt COVID pozitiv, dar monitorizăm la distanţă.

Suntem dispuşi să facem acest lucru deşi nu ne este decontată muncă, pentru că nu putem deconta pentru un pacient mai mult de trei consultaţii pentru un episod de boală. Iar noi discutăm zilnic cu pacienţii noştri pe parcursul celor 14 zile de izolare”, a spus medicul Dana Popescu. Principala nemulţumire a medicilor de familie este cea legată de măsurile de protecţie pe care Guvernul le asigură pentru aceştia. Mai exact, nimic.

„Nu e nimic nou sub soare. La război mergem cu ceea ce gândim noi în cabinele noastre şi cu nimic practic din ce oferă guvernaţii. Nu am avut materiale de protecţie oferite de guvernanţi nicio secundă. Costurile acestora au crescut foarte mult, veniturile chiar au scăzut pe timpul pandemiei”, a mai adăugat Dana Popescu.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE