joi, 20 ianuarie 2022
AcasăNewsletterMedicii ieșeni decid dacă fetița opărită cu ciorbă are nevoie de transfer...

Medicii ieșeni decid dacă fetița opărită cu ciorbă are nevoie de transfer la București

Fetița în vârstă de un an și nouă luni care a ajuns sâmbătă seară la Spitalul de Copii „Sf. Maria” cu arsuri pe 40% din suprafața corpului după ce s-a opărit cu ciorbă rămâne internată la Iași.

În cursul zilei de mâine, medicii vor face o evaluare a stării sale, la 72 de ore de la internare, și se va lua o decizie în acest sens, dacă va fi transferată sau nu la București. Reprezentanții unității medicale ieșene au explicat cum a ajuns să fie tratată la Iași, deși inițial se discuta despre transferul său în capitală.

Fetița a fost acceptată pentru tratament la Iași pentru că la momentul producerii accidentului, nu exista niciun loc disponibil într-un centru care să trateze astfel de cazuri. Ulterior, în cursul serii, s-a eliberat un loc la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu” din capitală, însă starea fetiței era foarte gravă și nu putea fi transportată.

„Am acceptat acest pacient pentru stabilizare în primul rând și pentru a nu-i pune în pericol viața. Deși seara am aflat că s-a eliberat un loc, din cauza faptului că starea sa era extrem de gravă, având nevoie de resuscitare volemică și intervenții chirurgicale de urgență, fetița a fost admisă direct în blocul operator unde s-au efectuat toate cele necesare. În acest context, pacienta nu a putut fi transferată la București în cursul nopții”, a declarat dr. Lavinia Ionescu, purtător de cuvânt al Spitalului de Copii din Iași.

Medicii au mai explicat că acest caz nu putea să aștepte până la eliberarea unui loc într-un spital pentru că avea nevoie de tratament urgent. „Există niște mecanisme de redirecționare a urgențelor în momentul în care un centru superior sau care este dotat să primească o anumită patologie este ocupat.

Un centru poate refuza un caz nu numai din lipsa locului fizic, este vorba și de echiparea acestuia în ATI, adică disponibilitatea de ventilatoare, injectomate. Lucrurile sunt mai complicate când se dă avizul pentru un pacient atât de grav”, a mai explicat dr. Lavinia Ionescu.

De asemenea, deși inițial se estima că este vorba despre arsuri pe 80% din suprafața corpului, în urma evaluării făcute de medicii ieșeni s-a concluzionat că arsurile au afectat 40% din corp.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE