sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterMedicul ATI Florin Roșu preia conducerea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași

Medicul ATI Florin Roșu preia conducerea Spitalului de Boli Infecțioase din Iași

Șefia Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași a fost preluată de medicul Florin Roșu, coordonator al Compartimentului de Terapie Intensivă din cadrul spitalului și al ATI de la Spitalul mobil de la Lețcani.

Medicul preia funcția de la Carmen Dorobăț, care nu mai are dreptul de a ocupa o funcție de conducere publică după ce Curtea de Apel Iași a clarificat aspecte referitoare la condamnarea de trei ani de închisoare cu suspendare în urma sentinței date de pe data de 20 noiembrie.

„Sistemul sanitar ieșean a simțit tot timpul nevoia de oameni noi, buni profesioniști, care să conducă și să asigure servicii medicale de calitate. Vreau să mulțumesc încă o dată întregii echipe de la Spitalul de Boli Infecțioase pentru tot ce au făcut în această perioadă, iar ordinul Meritul Sanitar destinat tuturor cadrelor medicale îl ofer medicului Florin Roșu odată cu mandatul de a conduce spitalul”, a precizat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași în momentul numirii medicului Florin Roșu.

Noul manager al Spitalului de Boli Infecțioase susține că există mai multe deficiențe la nivelul unității medicale, în același timp spitalul confruntându-se și cu deficit de personal cauzat și de creșterea numărului de îmbolnăviri.

„Sunt unele departamente care nu funcționează așa cum ne-am dori, dar sunt sigur că în cel mai scurt timp le vom operaționaliza, și mă refer la departamentul juridic, de achiziții și o parte din departamentul RUNOS.

Din nefericire dinamica îmbolnăvirilor face ca deficitul de personal să crească pe măsură ce operaționalizăm paturi de ATI. Ceea ce vă pot asigura este că au primit îngrijiri medicale toți pacienții care au avut nevoie atât de ATI cât și de Boli Infecțioase”, a declarat dr. Florin Roșu.

Medicul Florin Roșu lucrează din anul 2013 la Spitalul de Boli Infecțioase, mai întâi ca medic specialist, iar din 2018 a devenit și medic primar ATI, fiind în același timp și  coordonator al Compartimentului de Terapie Intensivă. A făcut rezidențiatul atât în specialitatea ATI, cât și în Boli Infecțioase. (Mădălina OLARIU)

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE