Medicul Constantin Tuleaşcă, absolvent al UMF Iaşi, singurul român premiat de două ori de Academia de Medicină a Franţei

Data:

spot_img

Medicul Constantin Tuleaşcă, neurochirurg care lucrează în Lausanne, Elveţia, a devenit singurul român premiat de două ori de Academia Naţională de Medicină a Franţei.

Acesta a primit în decembrie 2022 distincţia Léon Baratz-Docteur Darolles, pentru cercetările şi activitatea medicală desfăşurată în domeniul neurochirurgiei Gamma Knife, în care acesta este specializat.

În 2022, medicul a fost premiat pentru lucrarea sa – „Rolul dozei biologice efective in radio-neurochirurgia Gamma Knife a malformaţiilor arteriovenoase cerebrale”.

Citește și: Accidentul de la Pasajul Unirii: șoferul a decis „în ultimul moment” să intre în subteran

În 2016, acesta a devenit primul român premiat de Academia Naţională de Medicină a Franţei, fiindu-i acordată distincţia Auguste Secrétan pentru „o contribuţie deosebită adusă în tratamentul durerii”. Este vorba despre un studiu făcut la Lille, când acesta a fost într-o bursă de tip fellowship de neuro-oncologie în perioada 01.11.2019 – 31.10.2020, pe tema malformaţii arteriovenoase cerebrale tratate cu radiochirurgie.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi locuit în Oradea” | Bihoreanul

Știrile false în perioada interbelică: „Al Capone ar fi...

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Oamenii care au transformat penitenciarul în memorial | Puterea a Cincea

Sighet sau „închisoarea miniștrilor”. Penitenciarul de la Sighet este...

Un agresor sexual din Bihor, eliberat, a atacat din nou un minor | Bihoreanul

Petru Lucaci, un bărbat din localitatea Hotar, eliberat recent...