Medicul Mircea Beuran, achitat definitiv. A venit cu 21 declarații ale colegilor medici că nu se dau bani pentru posturi în spital

Data:

spot_img

Judecătorii Cristian Răzvan Ilie și Andreea Ionescu l-au achitat pe medicul Mircea Beuran, acuzat de DNA că a primit mită 10.000 de euro pentru a scoate la concurs un post de de asistent universitar în cadrul UMF. La ultimul termen de judecată Beuran a venit cu 21 de caracterizări, declarații extrajudiciare, martori cu funcții de doctor, din care rezultă că nu este o cutumă în spital darea unor sume de bani pentru ocuparea unor posturi.

La ultimul termen, cei doi au respins cererea procurorului DNA de audiere a mamei doctoriției care a dat cei 10.000 de euro lui Beuran.

De-a lungul procesului de la Curtea de Apel București, martora denunțătoare a spus că este o cutumă darea unor sume de bani pentru ocuparea unor posturi și a mai spus că și alte persoane cunosc aceste aspecte, colegi care au fost în situații similare, dar nu doresc să depună mărturie.

La ultimul termen de judecată Beuran a venit cu 21 de caracterizări, declarații extrajudiciare, martori cu funcții de doctor, din care rezultă că nu era niciun fel de cutumă în spital.

Tribunalul a eliminat probele DNA

Procurorul de ședință a arătat că, pe fond, judecătorul de la Giurgiu care l-a achitat pe Beuran în primă instanță a constatat nulitatea absolută a tuturor probelor administrate în faza de urmărire penală, ajungând la concluzia eronată că Direcția Națională Anticorupție nu avea competența de a-l investiga pe inculpat.

Judecătorul Andrei Buliga de la Tribunalul Giurgiu a decis și aplicarea mai multor decizii ale Curții Constituționale (CCR), inclusiv una din 2021, adică retroactiv,  după trimiterea în judecată a dosarului, prin care DNA nu mai are posibilitatea să instrumenteze dosarele disjunse dacă faptele nu sunt de competența procurorilor anticorupție. Buliga este cel care l-a eliberat pe Liviu Dragnea din închisoare. Până în 2021 el a fost procuror, apoi s-a transformat în judecător, cu acceptul CSM.

DNA a mai solicitat să se aibă în vedere și înregistrarea ambientală din care rezultă că inculpatul nu neagă că a luat banii ba chiar este revoltat și spune că nu a fost niciodată pus în situația să dea banii înapoi, adică a luat dar nu a dat niciodată înapoi.

Nu a dat declarații

Beuran nu a dat nicio declarație în fața judecătorilor, nici la Tribunalul Giurgiu, nici la Curtea de Apel București.

În ultimul cuvânt, Beuran având ultimul cuvânt, arată că „nu a pretins și nu a primit bani de la nimeni și nici de la colega martoră care l-a denunțat”.

În aprilie 2020, preşedintele Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti Mircea Beuran a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul în care este cercetat sub control judiciar după ce ar fi primit de la un medic bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro entru a scoate la concurs un post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lasconi, un fel de Reagan mioritic? | Deutsche Welle

Elena Lasconi, 52 de ani, se arată foarte sigură...

Fostul ministru Raluca Prună despre presiunile făcute de Iohannis pentru numirea Procurorului General

Fost ministru al Justiției în guvernul tehnocrat Cioloș, Raluca...

Procuror suspendat din funcție de CSM

Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior...

Schimbarea la față a lui George Simion

Candidatul AUR la președinție, George Simion, în vârstă de...