luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterMedicul rănit în incendiul din spitalul din Piatra Neamț, transferat în Belgia

Medicul rănit în incendiul din spitalul din Piatra Neamț, transferat în Belgia

Autoritățile de la București au decis să-i asigure medicului Ioan Cătălin Denciu condițiile cele mai sigure pentru a fi salvat și a se însănătoși. El a fost preluat de o aeronavă militară Spartan care a decolat de la Baza Aeriană 90 Otopeni în jurul orei 7:25. Medicul va fi internat și tratat în Belgia, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles.

Medicul Ioan Cătălin Denciu are 48 de ani și este originar din Focșani. El este medic primar de anestezie și terapie intensivă la Spitalul Județean din Piatra Neamț și se afla de gardă, sâmbătă seară, când s-a petrecut tragedia.

Citește și: Cine sunt medicii care și-au riscat viața pentru a salva pacienții

După izbucnirea incendiului la Secția ATI, doctorul de gardă a încercat să salveze pacienții COVID-19 imobilizați și conectați la aparate. Medicul a suferit arsuri grave, la rândul său.

„Este un profesionist. Suntem și prieteni, colegi de facultate. Își face meseria după cum am văzut și în această seară încercând să salveze și acei pacienți”, a declarat, sâmbătă seară, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. În urma incendiului de la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț și-au pierdut viața 10 pacienți, iar alte 7 persoane au fost rănite (au suferit arsuri, în mod special). Printre răniți se numără și 4 cadre medicale, doctorul Denciu având leziunile cele mai grave.

Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE