luni, 25 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterMedicul Raul Pătrașcu: „Suntem în război, iar inamicul e unul perfid, rezistent...

Medicul Raul Pătrașcu: „Suntem în război, iar inamicul e unul perfid, rezistent și aproape infinit ca număr.”

Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara, a adresat recent o scrisoare deschisă întregului sistem medical. În aceasta, medicul enumeră problemele cu care se confruntă medicii de ani întregi și care au dus la rezultatele de acum.

Medicul avertizează că, dacă medicii și cadrele medicale nu fac un efort suplimentar acum, se va ajunge în situația în care vom fi cu toții, medici și pacienți, pe patul de spital. În plus, acesta mai spune că munca de acum este un pas către recâștigarea demnității pierdute a oamenilor care lucrează în sistemul de sănătate.

Mă adresez către voi în calitate de coleg, de om care știe cu adevărat prin ce trecem, cu ce probleme ne confruntăm la firul ierbii, ce înfruntăm în fiecare zi, de la epuizare la supărarea de a vedea pacienții stingându-se. Trecem prin niște vremuri dificile, cele mai dificile din ultimii 100 de ani pentru noi. Nu suntem obișnuiți să lucrăm împreună – și pe bună dreptate. Am fost blamați zeci de ani, am fost divizați intenționat, am fost abuzați de diferiți actori din sistem și din afara acestuia. Dar acum trebuie să o facem – pentru noi și pentru pacienți.

Investigatoria
Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE