Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Data:

spot_img

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus la o serie de consecințe neprevăzute pe scena politcă, inclusiv la apariția unor alianțe neașteptate.

Cine ar fi zis, acum patru ani și ceva, când USR și PNL l-au susținut pe Nicușor Dan la Primăria Bucureștiului, determinând victoria împotriva candidatei PSD, Gabriela Firea, că în următoarele alegeri PSD și PNL, acum aliați, vor susține candidatura atât de neplauzibilă și impopulară a medicului Cîrstoiu?

Citește și Cele trei amnistii mascate din ultimii 7 ani. Chiar și să vrei, nu mai poți intra la pușcărie

Nicușor Dan ar putea câștiga un nou mandat

Și cine ar fi zis că Nicușor Dan, cu un prim mandat presărat de probleme de comunicare cu publicul și de destule nerealizări, va rămâne totuși acceptabil și pentru un al doilea mandat, având în vedere candidatura nu atât a lui Cîrstoiu, cât a unui Piedone cu ambiții mult mai mari decât de primar de sector 5 sau 4?

S-ar părea așadar că, pe de o parte, incapacitatea coaliției PNL-PSD de a găsi un candidat independent puternic, pe de alta, antipatia unei părți notabile a bucureștenilor față de Cristian Popescu Piedone ar putea asigura victoria lui Nicușor Dan pentru un al doilea mandat.

Dar cine ar fi zis, în urmă cu cinci ani, pe când USR alerga cu pași mari pentru a obține un frumos scor electoral în precedentele alegeri europene, în care PNL avea să iasă pe locul întâi, că azi PSD și PNL vor fi într-o coaliție de guvernare, pusă acolo de Iohannis însuși, care acum câțiva ani jura dușmănie eternă PSD-ului?

Citește și Cum și-au dublat veniturile angajații instanței supreme, prin „drepturi salariale restante”, anul trecut

Cine ar fi zis că USR va face alianță cu PMP și Ludovic Orban?

Cine ar fi zis că USR, amețit de succes, va pierde teren la alegerile generale și locale de mai târziu, își va schimba liderii, se va fragmenta, se va lupta cu sine însuși, pentru ca acum să alerge cu pași mult mai mărunți într-o coaliție cu fragmentele altor două partide, mari pe timpuri – PMP și liberalii dizidenți ai lui Ludovic Orban?

Unii ar merge cu gândul și mai departe și nu le-ar veni să creadă văzând că PNL-ul, condus cândva de Orban, a ajuns să aibă drept președinte un personaj atât de nereprezentativ și neplauzibil ca politician precum Nicolae Ciucă.

Poate că unii s-ar fi așteptat și acum câțiva ani ca populiștii, anti-europenii și anti-occidentalii să câștige teren, așa cum o fac azi cei din AUR.

De fapt, se pare că singura justificare politică validă a coaliției PSD-PNL este unirea împotriva AUR, așa că ei ar trebui să se simtă măguliți că au ajuns astăzi pe poziția de apărători ai democrației și europenismului.

Cine ar fi zis, totuși?

Mediocritatea liderilor politici. Continuarea în Revista22


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto: revista22.ro

spot_imgspot_img
Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Schimbarea la față a lui George Simion

Candidatul AUR la președinție, George Simion, în vârstă de...

Va trece si asta!

Filosoful britanic Tim Crane ironizează în cartea „The Mechanical...

Ciolacu, „premierul Nordis” – singur şi temător?

Premierul Marcel Ciolacu, 56 de ani, a consumat multă...

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși | Puterea a Cincea

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși. Calitatea...