Memorialul Revoluției din Timișoara organizează expoziții și activități în memoria evenimentelor din 1989 | Express de Banat

Data:

Memorialul Revoluției din Timișoara organizează expoziții și activități în memoria evenimentelor din 1989.

Memorialul Revoluției din Timișoara marchează împlinirea a 35 de ani de la evenimentele din 1989 prin mai multe momente menite să mențină memoria vie a zilelor care au schimbat cursul României.

Despre memorie este anul 2024 din perspectiva Revoluției din 1989. Cei de la Memorialul Revoluției Timișoara au plănuit, pentru acest an, organizarea mai multor expoziții și activități care să deschidă accesul la un spectru larg de date-mărturii a evenimentelor de acum 35 de ani.

Activități educative și culturale pentru tânăra generație

Astfel, însemnătatea acestora nu se va pierde și va reprezenta cunoaștere pentru generația tânără.

„Avem un nou obiectiv prioritar, realizarea a cât mai multor activități educative și culturale pentru tânăra generație, pentru a completa informațiile despre istoria recentă a României.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Gabriel Filip: Poziționarea spre centru-dreapta este benefică acum pentru România

Nu doar despre revoluție, ci despre tot ce a însemnat totalitarismul comunist. Încercăm să găsim diferite surse, modalități și instrumente de a transmite această informație tinerei generații. (…)

Vom avea o componentă intensă pe zona de cercetare și activitate științifică, fiind angrenați în proiecte de cercetare la nivel internațional cu universități din Portugalia, Spania, Italia, Franța sau Bosnia”, a declarat Gino Rado, președintele Asociației Memorialul Revoluției Timișoara.

A scăzut interesul pentru evenimentele din 1989

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Radu Hosu: Acest partid este pe moarte acum

Gino Rado admite că de la an la an, interesul cu privire la ce s-a întâmplat în 89 a fost tot mai scăzut. El a identificat și mai multe cauze: 

„Oarecum a început ca memoria să fie tot mai slabă. Sunt mai multe elemente: instituțiile de stat nu și-au făcut treaba așa cum trebuia, această perioadă nu a fost inclusă în manualele școlare cum ar fi trebuit, nu a existat o imagine pozitivă a asociațiilor de revoluționari.”

Continuarea în Express de Banat

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: expressdebanat.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related