sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăNewsletterMemoriu pentru ministrul Educației de la profesorii din Caraș-Severin, Timiș și Arad

Memoriu pentru ministrul Educației de la profesorii din Caraș-Severin, Timiș și Arad

Inițiativa Ministerului Educației de a reduce sau chiar a elimina orele de geografie din programa școlară de liceu în cazul unor specializări a stârnit nemulțumiri la nivel național. Circa 40 de profesori din vestul țării au semnat un memoriu pe care l-au transmis ministrului Sorin Cîmpeanu.

Religia, sportul, iar acum geografia. Pe rând, aceste materii din programa școlară sunt considerate inutile de cei care vremelnic trec pe la conducerea Ministerului Educației. Concepția potrivit căreia liceenii nu au nevoie de prea mult ore de geografie sau că unii dintre ei nu au nevoie deloc este una total greșită, în opinia profesorilor de specialitate din țară.

Și cei din vestul țării au reacționat. Filiala Timiș a Societății de Geografie din România a organizat, în 26 ianuarie, o întâlnire cu profesorii de geografie din județele Caraș-Severin, Timiș și Arad. La întâlnire, care a reunit aproape 40 de cadre didactice din învățământul liceal și universitar, au fost analizate variantele de plan-cadru pentru învățământul liceal și profesional și a fost avansat un set de propuneri pentru ameliorarea formei finale a planurilor-cadru și mai buna adecvare a acestora la interesele de durată ale societății românești, pe baza principiilor europene ale sustenabilității și utilității sociale.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE