Mercenar pentru a-și întemeia o familie. Povestea tânărului ieșean ucis în Congo | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Mercenar pentru a-și întemeia o familie. Povestea tânărului ieșean ucis în Congo în războiul diamantelor. Trupul neînsuflețit al soldatului va ajunge în România doar peste câteva săptămâni.

Cosmin Petru Samolinschi, ieșeanul din comuna Aroneanu care a murit în Africa doborât se pare de o rachetă trasă de rebeli, va fi adus acasă abia peste câteva săptămâni.

Și asta în cazul fericit în care familia va face rost de bani pentru a aduce corpul neînsuflețit acasă, în cazul în care angajatorul nu va întreprinde acest demers.

Citește și: Românca închisă în China se stinge în indiferența autorităților române. „Cum să rămâi indiferent știind că i-au căzut dinții din gură din pricina inaniției?”

Durata mare de transport pentru corpului defunctului depinde foarte mult de formalitățile greoaie, dar și de distanța mare dintre România și Republica Democratică Congo.

A lucrat ca mercenar pentru a-și putea întemeia o familie

În orice caz, rudele estimează că militarul mort va fi adus acasă în aproximativ trei săptămâni.

De altfel, acesta a plecat să lucreze ca mercenar deoarece voia să-și întemeieze o familie.

Cosmin își achiziționase un apartament în rate în municipiul Iași și intenționa să își ceară prietena de nevastă la întoarcerea în România.

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Cosmin Petru a murit după ce rebelii ostili guvernului Republicii Democratice Congo au atacat o zonă în apropierea orașului Goma, situat la frontiera cu Rwanda.

Ieșeanul a fost ucis sâmbătă, 15 iunie 2024, într-un atac cu o rachetă trasă de la aproximativ 4 kilometri.

Tânărul a activat timp de doi ani în cadrul Batalionului 151 Infanterie „Lupii Negri” din Iași, dar în dorința unui viitor mai bun a decis să-și dea dimisia din Armată și să plece într-o misiune privată în Congo.

Alți doi colegii de-ai săi, un român și un cetățean din Republica Moldova, au fost grav răniți în același atac.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related