luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăDeutsche WelleMerkel vrea restricții și mai dure în Germania

Merkel vrea restricții și mai dure în Germania

Pe germani îi aşteaptă, pare-se, o nouă prelungire a lockdown-ului şi măsuri anti-Covid şi mai dure. Cancelara insistă să fie luate cât de curând deciziile corespunzătoare. Timpul, spune Merkel, presează.

Angela Merkel ar vrea să se „acţioneze rapid” pentru a nu se mai pierde timp preţios. Astfel, în cadrul unei videoconferinţe organizate de prezidiul CDU joi seara, cancelara a propus ca întâlnirea cu premierii de land, prevăzută pentru data de 25 ianuarie, să aibă loc mai devreme. 

Răspândirea coronavirusului nu poate fi frânată decât prin eforturi considerabile suplimentare, a argumentat şefa executivului german. Noua variantă a coronavirusului, care a suferit între timp mutaţii, descoperită în Marea Britanie şi în alte ţări, este foarte agresivă şi îi provoacă „mari griji”. „Ne aflăm într-o cursă contra cronometru şi nu mai putem aştepta cu deciziile până pe 25 ianuarie”, a mai spus Angela Merkel. Doar restricţii dure pot frâna creşterea exponenţială a cazurilor de noi infectări cu SARS-CoV-2, a mai avertizat ea.

Şi în mesajul transmis germanilor de Anul Nou, cancelara Merkel a vorbit despre marea provocare pe care o reprezintă gestionarea actualei pandemii.

Şi preşedintele Institutului Robert Koch (RKI), Robert Wieler, s-a pronunţat pentru înăsprirea măsurilor anti-coronavirus: 

„Actualele restricţii nu reprezintă, în opinia mea, un adevărat lockdown”. Aceasta pentru că „există încă prea multe excepţii şi măsurile nu sunt aplicate cu stricteţe”, a declarat Wieler. Cu privire la mutaţiile suferite de coronavirus, preşedintele RKI a avertizat chiar că „există posibilitatea ca situaţia să se agraveze”. RKI a înregistrat până acum şi în Germania 16 cazuri ale noii variante de coronavirus, cea depistată în Marea Britanie. Şi în Africa de Sud au fost descoperite patru astfel de cazuri. 

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE